Transparent
Inloggen
Sluiten

Slordig PSV wint door prachttreffers toch opnieuw van Sturm Graz

15 augustus 2023 22:23
Foto: Pro Shots

Slordig PSV wint door prachttreffers toch opnieuw van Sturm Graz; image source: Pro Shots

PSV heeft ook de return tegen Sturm Graz winnend af weten te sluiten. Na de 4-1 van vorige week in het Philips Stadion werd in Oostenrijk met 1-3 gewonnen. Joey Veerman, Luuk de Jong en Ricardo Pepi maakten de doelpunten.

PSV kende in een snikheet Graz een zeer moeizame start. Via een kopbal van Luuk de Jong kreeg het weliswaar nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar omdat het spel veel te slordig was, kwam het meeste gevaar via counters van de thuisploeg.

Na enkele speldenprikjes volgde halverwege de eerste helft dan ook de openingstreffer van Sturm Graz. Vanaf de zijkant werd alle tijd gegeven om met een voorzet te komen en nadat Patrick van Aanholt de hoge bal verkeerd inschatte kon bij de tweede paal eenvoudig voor de 1-0 gezorgd worden.

PSV leek de weg even helemaal kwijt te zijn, terwijl de thuisploeg juist vertrouwen leek te krijgen op een stunt. De druk werd verder opgevoerd, maar waar het gezien het spel wachten leek op een tweede tegentreffer werd juist aan de andere kant opeens genadeloos toegeslagen. De Jong legde de bal goed terug op Joey Veerman en de middenvelder krulde de bal op heerlijke wijze in de verre hoek en liet daarmee doelman Scherpen volledig kansloos.

Het duel was daardoor volledig gekanteld. Sturm Graz leek het vertrouwen in een resultaat volledig kwijt te zijn en PSV had het duel volledig in handen. Dat leidde al snel tot een nieuwe prachttreffer. Uit een voorzet van Jordan Teze kon De Jong zijn bekende specialiteit weer naar voren halen en op heerlijke wijze kopte hij de 1-2 tegen de touwen.

Vlak voor beide treffers had de aanvoerder van PSV een flinke tik tegen zijn ribben gekregen. Daar bleek hij zoveel last van te hebben dat hij in de rust werd gewisseld en Ricardo Pepi binnen de lijnen kwam. In de tweede helft kreeg PSV al snel via Ismael Saibari een grote kans, maar hij kreeg de bal niet in het doel.

De thuisploeg werd plotseling ook gevaarlijk toen van grote afstand werd geprobeerd om Walter Benitez te verrassen in de korte hoek. De doelman was echter bij de les en wist de bal naast het doel te tikken. Sturm Graz wist uit de daaropvolgende corner echter te scoren, zodat de stand weer gelijk leek te worden. Omdat er echter sprake was van hinderlijk buitenspel werd de treffer na tussenkomst van de VAR afgekeurd.

PSV kreeg in een korte periode weer een aantal mogelijkheden, waarbij vooral invaller Guus Til dicht bij een doelpunt was. Hij probeerde de bal over de doelman te stiften, maar zag zijn poging nog net gekeerd te worden.

Beide clubs lieten de teugels een beetje vieren, waardoor het duel leek af te stevenen op een 1-2 zege voor PSV. Vijf minuten voor tijd ging de bal echter op de stip na hands van een van de verdedigers van Sturm Graz. Door de arbitrage werd het gemist, maar wederom greep de VAR in. Pepi maakte daardoor zijn eerste officiële treffer in het shirt van PSV.

In de resterende minuten probeerde PSV ook nog voor een vierde treffer te zorgen, maar doelpunten vielen er niet meer. Al was de thuisploeg met twee schoten op de paal in blessuretijd nog dicht bij een eretreffer. Met een resultaat van 7-2 over twee duels bleek PSV uiteindelijk veel te sterk voor de Oostenrijkse opponent en zal het voor het derde seizoen op rij uitkomen in de play-offs van de Champions League.




Discussieer mee op de forums


Tags

graz sturm jong pepi joey prachttreffers var veerman aanholt arbitrage benitez counters eretreffer gekanteld hands hinderlijk inschatte ismael jordan krulde les oostenrijk opponent poging prachttreffer ribben saibari scherpen snikheet speldenprikjes stiften teze til toegeslagen walter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage