PSV houdt ongeslagen status vast en wint ook in Arnhem

19 augustus 2023 20:42

PSV houdt ongeslagen status vast en wint ook in Arnhem; image source: Pro Shots

PSV heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen weten te winnen. Het uitduel tegen Vitesse eindigde in een 1-3 zege. Ismael Saibari, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong maakten de doelpunten.

PSV nam in de wedstrijd direct de overhand en werd via Yorbe Vertessen al snel gevaarlijk. Het schot van de aanvaller werd echter nog net geblokt. De Belg kreeg niet veel later de bal voor het inschieten na een goede voorzet van Jordan Teze, maar maaide vervolgens over de bal. Ook Luuk de Jong werd gevaarlijk, maar zijn bal kon nog net worden weggetikt voordat hij kon schieten.

Gezien de kansen leek het wachten op een doelpunt voor PSV. Het was echter Vitesse dat de score opende. Achterin stond het helemaal verkeerd en notabene oud-PSV'er Marco van Ginkel kon volledig vrijstaand voor de 1-0 zorgen.

PSV leek het even helemaal kwijt en daardoor kon Vitesse een paar keer gevaarlijk worden. Allereerst liet Ibrahim Sangaré Van Ginkel uit zijn rug weglopen zodat de middenvelder op weg leek naar de 2-0. Patrick van Aanholt was echter net lastig genoeg om te voorkomen dat vanuit kansrijke positie geschoten kon worden.

Vitesse werd opnieuw gevaarlijk nadat André Ramalho de bal in de voeten van een Vitesse-aanvaller kopte na een hoge bal. Hij kon het schot vervolgens echter zelf blokken. PSV kwam zelf niet tot kansen. Tekenend daarvoor was dat Olivier Boscagli het zelf maar probeerde van meer dan dertig meter. Wat opviel was dat de spelers onderling zeer gefrustreerd reageerden.

In de blessuretijd kreeg Vitesse plotseling nog een enorme kans nadat het achterin bij PSV wederom volledig verkeerd stond. De inzet van Van Ginkel werd dit keer echter door Jordan Teze nog net van de lijn gehaald.

Ook Peter Bosz was duidelijk ontevreden en bracht na de rust direct drie wissels. Jerdy Schouten maakte zijn debuut voor PSV, terwijl ook Ismael Saibari en Guus Til binnen de lijnen kwamen. André Ramalho, Johan Bakayoko en Isaac Babadi bleven in de kleedkamer achter.

Al snel leek Saibari na een goede steekbal van De Jong voor de gelijkmaker te zorgen, maar de vlag ging vanwege buitenspel de lucht in. De VAR greep echter in en de treffer werd goed gekeurd. Het betekende het eerste doelpunt van de jeugdinternational van Marokko in PSV 1.

PSV was een stuk scherper uit de kleedkamer gekomen en was bijna constant in balbezit op de helft van Vitesse. Na een klein uur volgde echter een tegenslag toen Patrick van Aanholt geblesseerd raakte en niet meer verder kon. Net in de periode dat de ploeg even met tien man op het veld stond kreeg Vitesse opeens een enorme kans na een misverstand tussen Schouten en Boscagli, maar het schot van Hamulic ging net naast het doel. Shurandy Sambo verving vervolgens Van Aanholt, omdat Phillipp Mwene vanwege een blessure ook al ontbrak in de selectie.

Twee minuten later kreeg de thuisploeg een gigantische kans, dit keer na miscommunicatie tussen Schouten en Walter Benítez. De doelman trapte naast de bal en raakte de gelegenheidsverdediger. Invaller De Regt kreeg daardoor voor een volledig leeg doel de mogelijkheid om te scoren, maar raakte de lat.

Ruim een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Na een uitstekende bal van Joey Veerman schoot Vertessen in de korte hoek snoeihard binnen. Enkele minuten later volgde ook de de derde treffer nadat de bal op de stip ging na een overtreding op Vertessen. De Jong zorgde vervolgens dat ook zijn naam op het scoreformulier kwam. Het was bovendien een mijlpaal voor de aanvoerder, omdat het zijn 150ste doelpunt in de Eredivisie was.

Het duel was daarmee echter nog zeker niet beslist. Boscagli gaf als laatste man een verkeerde pass, waardoor Boutrah alleen op Benítez af kon. De Fransman schoot echter net naast het doel. Nog geen minuut later leek PSV voor de definitieve beslissing te kunnen zorgen. Opnieuw stond Veerman met een geweldige bal aan het beginpunt van de aanval. Til kon op Room aflopen en gaf de bal opzij aan Vertessen. De Belg kon voor een volledig leeg doel zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en schoot naast.

In de resterende minuten probeerden beide ploegen nog op jacht te gaan naar een doelpunt. Invaller Anwar El Ghazi werd nog twee keer gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet. Het betekende dat PSV inmiddels 22 officiële wedstrijden op rij ongeslagen is en zich nu volledig kan focussen op het tweeluik tegen Rangers FC.