Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'We maken het onszelf zo onnodig moeilijk'

19 augustus 2023 22:38

In gesprek met ESPN was Peter Bosz blij met de overwinning, maar ook kritisch over het spel van met name de eerste helft. "We maken het onszelf zo onnodig moeilijk", aldus Bosz. "We lijden heel slordig balverlies, echt heel slordig. Het tempo lag te laag, we lopen te veel met de bal. Op momenten dat we dat wel goed doen, zie je dat we heel goed combineren en daar hebben we de spelers ook voor. Je moet de bal niet onnodig spelen, maar gewoon de simpele oplossing zoeken."

Bosz was het niet eens met de opmerking dat het slap was in de eerste helft. "Dat lijkt dan wel zo als je onnodig balverlies lijdt en je er te ver vanaf staat om druk te kunnen zetten", zo gaf hij aan. "Ze speelden heus wel met inzet, maar het was gewoon niet goed genoeg."

Gevraagd werd aan de trainer wat hij in de rust had gezegd. "Eigenlijk niet zoveel. Ik heb drie man gewisseld en gezegd hoe we dat in de tweede helft zouden gaan doen", zei hij daarover. "We hebben met Jerdy geprobeerd een extra man op het middenveld te krijgen en dat pakte goed uit. Je hebt dan ook geluk dat je heel vroeg scoort."

Bosz ging verder: "Ik was al blij dat we met 1-0 de rust ingingen, want vlak voor rust hadden zij een hele periode waarin ze aandrongen. Vitesse was zeker niet beter, maar het kon wel gebeuren die 2-0. Dat lag aan ons, want we waren zo slordig. Na rust schieten ze ook nog die bal op de lat. Dat heeft allemaal met onze slordigheden te maken. Uiteindelijk hebben we wel terecht gewonnen."




Tags

bosz balverlies aandrongen espn ingingen jerdy simpele slap slordigheden vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage