Transparent
Inloggen
Sluiten

Jerdy Schouten: 'Het is niet mijn favoriete plek, maar als ik er nodig ben ga ik daar staan'

19 augustus 2023 22:45

Jerdy Schouten was in gesprek met ESPN blij met zijn debuut voor PSV, ook al was het niet op zijn favoriete positie. "Daar speel ik normaal gesproken niet, maar als ik daar nodig ben ga ik daar natuurlijk staan", aldus Schouten. "Mijn opdracht was min of meer dat ik bij balverlies een centrale verdediger was en bij balbezit moest inschuiven. Ook bij het druk zetten zou ik dan op het middenveld moeten uitkomen."

PSV ontsnapte nog wel toen na een miscommunicatie tussen Schouten en Walter Benítez op de lat werd geschoten. "Hij ging er gelukkig niet in", zo gaf hij aan. "Dat zal naar mate we elkaar kennen alleen maar beter gaan. Het was een momentje van miscommunicatie. Het kan niet gebeuren, maar het gebeurt wel."

Gevraagd werd aan Schouten of hij zichzelf als voetballer kan omschrijven. "Ik ben een nummer zes normaal gesproken. Ik hou ervan om aan de bal te zijn, maar in Italië heb ik ook echt mijn verdedigende kwaliteiten ontwikkeld en positioneel goed weet waar ik moet staan. Daar ligt wel mijn kracht", zei hij daarover. "Elke trainer daar wil dat je met gif in je lijf speelt, maar zelf wist ik ook wel dat ik daar nog vooruitgang kon boeken en dat heb ik denk ik wel gedaan."




Discussieer mee op de forums


Tags

schouten jerdy balverlies benitez espn lijf momentje omschrijven positioneel walter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage