PSV wint Otten Cup na wondergoal Tai Abed

20 augustus 2023 17:11

PSV wint Otten Cup na wondergoal Tai Abed; image source: Pro Shots

PSV heeft de Otten Innovation Cup in de wacht weten te slepen. De finale tegen RSC Anderlecht eindigde in een 1-0 zege. Tai Abed maakte op fantastische wijze het enige doelpunt van de wedstrijd. De jeugdinternational van Israël draaide om zijn eigen as en schoot vervolgens knap in de verre hoek binnen.

In de eerste helft gebeurde aanvankelijk weinig omdat beide teams vooral de counter van de tegenstander wilde voorkomen. Toch kreeg Emir Bars vlak voor rust een enorme kans, maar hij zag zijn inzet door de doelman gekeerd worden.

Na rust was Anderlecht al snel dicht bij een treffer toen via een vrije trap en de handen van doelman Niek Schiks de paal werd geraakt. PSV kreeg echter steeds meer de overhand en drong steeds verder aan. Abed werd na een geweldige pass van Peter Quispel diep gestuurd, maar raakte vervolgens nadat hij nog via een knappe actie de verdediging verraste de paal, waarna Bars de rebound net naast het doel tikte.

Net zoals beide kruisfinales leek ook de finale beslist te gaan worden via strafschoppen, maar drie minuten voor tijd was het alsnog raak toen Abed zich op geweldige wijze vrij speelde en de 1-0 hard binnen schoot. Anderlecht probeerde in de resterende minuten nog wel aan te zetten, maar wist geen moment gevaarlijk te worden. Het betekende dat PSV voor de 21ste keer in de historie de Otten Cup heeft weten te winnen.

Individueel viel PSV ook nog in de prijzen, omdat Emir Bars werd uitgeroepen tot beste aanvaller van het toernooi.