Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voor cruciaal tweeluik opnieuw naar Schotland

21 augustus 2023 10:52

Voor PSV staat er dinsdag weer een heel belangrijke wedstrijd op het programma. Net zoals afgelopen seizoen wacht Rangers FC in de play-off ronde van de Champions League en ook nu begint PSV met een uitduel. Rangers FC haalde de laatste ronde door het Zwitserse Servette FC met 3-2 te verslaan over twee wedstrijden. De Schotten speelden afgelopen weekend voor de beker en wonnen maar nipt van Morton FC, dat op een niveau lager actief is. Een groot deel van de basisspelers werd echter gespaard.

PSV speelde al vier keer eerder een uitwedstrijd tegen Rangers FC en de resultaten op Ibrox zijn wisselend. In 2011 wist PSV te winnen, terwijl in 1999 met 4-1 hard werd verloren. In 1978 eindigde de eerste editie in een 0-0 gelijkspel, evenals de 2-2 van vorig seizoen. Ibrahim Sangaré en Armando Obispo maakten toen de doelpunten voor PSV.

De tweestrijd met Rangers FC wordt ook een weerzien met een groot aantal bekende spelers. Niet alleen omdat beide teams een jaar geleden nog tegen elkaar speelden, maar Rangers FC versterkte de selectie deze zomer met drie spitsen met een verleden in de Eredivisie. Sam Lammers speelde bovendien bij PSV en kwam na enkele seizoenen in de jeugdopleiding gespeeld te hebben uiteindelijk tot 29 officiële duels in het eerste elftal. De Braziliaan Danilo werd overgenomen van Feyenoord nadat hij eerder voor Ajax en FC Twente speelde, terwijl Cyriel Dessers in Nederland voor NAC, FC Utrecht, Heracles Almelo en Feyenoord heeft gespeeld.

Voor Malik Tillman wordt het ook een weerzien met zijn oude club, aangezien hij afgelopen seizoen nog op huurbasis bij de Schotse topclub actief was. In 43 officiële wedstrijden kwam hij tot 12 treffers en 5 assists.




Discussieer mee op de forums


Tags

rangers feyenoord schotland weerzien almelo armando braziliaan cyriel danilo dessers editie eredivisie heracles ibrox lammers malik morton nac nederland nipt obispo sangare servette tillman tweestrijd twente utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage