Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse VI: 'Rangers FC in nieuw systeem, sleutelrol voor nummer tien van PSV'

21 augustus 2023 11:10

In een uitgebreide analyse heeft Voetbal International de sterktes en zwaktes van Rangers FC geanalyseerd. In vergelijking met een jaar geleden is de speelstijl voorlopig overhoop gegooid en speelt het nu in een 4-3-3 systeem waarbij zowel de aanvallers als middenvelders als trio zeer compact bij elkaar staat in het centrum, zodat tegenstanders alleen via de zijkanten kunnen aanvallen.

De kwetsbaarheden van dat systeem liggen dan ook direct aan de zijkanten van het veld, omdat met name de backs constant volledig vrij staan. Eenmaal in balbezit kan dan alsnog in het centrum de vrije man gevonden worden. Volgens VI kan PSV vooral via de nummer tien-positie toeslaan met agressieve loopacties omdat het statische centrale verdedigingsduo hier veel problemen mee heeft. Daarnaast hebben de backs vaak aangetoond vooral moeite te hebben met explosieve vleugelaanvallers zoals PSV heeft met Noa Lang en Johan Bakayoko.

De gevaar bij de Schotse club volgt indien zij zelf in balbezit zijn. Met twee aanvallend ingestelde backs en twee middenvelders met een groot loopvermogen wordt constant de vrije man gezocht. Rangers FC speelt met drie pure spitsen, zodat het aan het eind van de aanval veel opties heeft om tot kansen te komen. Het spel van de Schotten is volledig ingericht om via voorzetten van de backs tot gevaar te komen. Doorgaans staan er al vijf man in de zestien van de tegenstander op moment als de voorzet vanaf de back volgt, waarbij rechtsback James Tavernier er regelmatig als zesde man ook bij staat op moment als de voorzet van links volgt.

Rangers FC is daarnaast ook zeer goed in spelhervattingen. Met meerdere goede koppers en aanvoerder Tavernier als trapnemer zorgt het vooral bij hoekschoppen voor veel gevaar. Volgens VI is Rangers FC hier gezien de kopspecialisten die het heeft ook flink in het voordeel tegen PSV.

Desondanks is PSV volgens VI wel de favoriet in het tweeluik. In vergelijking met een jaar geleden lijkt Rangers FC liefst acht andere basisspelers te hebben. De wijziging van systeem en vele andere spelers zorgen aan het begin van het seizoen nog voor veel problemen bij de Schotten.




Discussieer mee op de forums


Tags

rangers sleutelrol tavernier bakayoko compact james kopspecialisten overhoop speelstijl toeslaan trapnemer trio

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte