PSV knokt zich ondanks defensieve fouten opnieuw naar gelijkspel op Ibrox

22 augustus 2023 22:56

PSV knokt zich ondanks defensieve fouten opnieuw naar gelijkspel op Ibrox; image source: Pro Shots

PSV is het tweeluik met Rangers FC opnieuw begonnen met een gelijkspel. Net zoals vorig seizoen werd met 2-2 gelijk gespeeld. Ibrahim Sangaré en Luuk de Jong maakten de Eindhovense doelpunten.

PSV had het op een heel sfeervol Ibrox aanvankelijk lastig. De thuisploeg zette massaal druk en daar had PSV aanvankelijk veel moeite om daar tussenuit te spelen.

Steeds meer kreeg PSV echter de grip op het veld. Het spel vond vooral op de speelhelft van Rangers FC plaats, maar mede omdat de aanvallers vaak zelfzuchtig waren bleven echt grote kansen uit.

Het was daarnaast oppassen voor de tegenaanval van de thuisploeg. Helemaal omdat al het gevaar ontstond na fouten achterin. André Ramalho gleed weg, maar ontsnapte aan een tegentreffer omdat het schot veel te slap was. Niet veel later zat hij opnieuw mis toen hij de bal terug wilde spelen naar Walter Benítez en de bal verkeerd raakte. Met veel moeite kon hij er nog net een corner van maken.

Gezien het steeds groter wordende speloverwicht leek het een kwestie van tijd tot het doelpunt van PSV zou volgen. Johan Bakayoko was daar nog het dichtst bij met een schot dat net over het doel ging. Vlak voor rust viel dan de openingstreffer, maar dan aan de verkeerde kant. Op de rand van de zestien verspeelde Ibrahim Sangaré de bal toen hij veel te laconiek probeerde uit te verdedigen. Dat werd direct afgestrapt door de bal in de verre hoek te krullen.

Het publiek op Ibrox was op dat moment al enige tijd aan het morren en keerde zich steeds meer tegen de eigen ploeg, maar de sfeer keerde direct weer terug. Vrij snel na het doelpunt volgde al het rustsignaal.

Het was echter Rangers dat bij de start van de tweede helft uit de kleedkamer kwam gevlogen en vrijwel direct na de aftrap een grote kans kreeg. Benítez wist nog net een doelpunt van aanvoerder Tavernier te voorkomen.

PSV nam echter weer het heft in handen. Al snel volgde de eerste kans, maar Saibari raakte uit kansrijke positie de bal verkeerd en schoot over. De druk werd echter steeds verder opgevoerd en dat zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker. Uit een lage voorzet van Bakayoko stapte Saibari slim over de bal, waardoor Sangaré zijn fout kon goed maken en de 1-1 tegen de touwen schoot.

Rangers bracht met Matondo direct een snelle aanvaller binnen de lijnen en daar had PSV meteen veel moeite mee. De invaller zorgde al snel twee keer voor gevaar, maar met veel moeite werd een schot op doel nog voorkomen. Maar net toen PSV massaal ten aanval trok en zelf gevaarlijk werd, ging het toch mis. Achterin stond het volledig verkeerd bij PSV en binnen een tijdsbestek van enkele seconden was de bal van het strafschopgebied van Rangers in het doel van Benítez beland.

Nog even werd gekeken of er geen sprake was van buitenspel, maar dat bleek net niet het geval te zijn. De sfeer in het stadion keerde direct weer terug, maar dat was ditmaal van zeer korte duur. Nog twee minuten later was het alweer gelijk. Luuk de Jong toonde zijn bekende specialiteit en kopte uit een hoekschop de 2-2 tegen de touwen.

PSV ging direct op jacht naar de voorsprong. Al snel leek Joey Veerman een enorme kans te krijgen, maar net op moment dat hij kon uithalen werd door Bakayoko de bal opzij gespeeld en was de kans meteen voorbij.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Rangers plotseling een gigantische kans toen de net ingevallen oud-PSV'er Sam Lammers kon schieten. Zijn schot werd door Benítez gekeerd, maar met een uiterste krachtinspanning wist Ramalho de rebound te blokken. Het leverde Ramalho echter een blessure op en de eveneens niet meer frisse Olivier Boscagli werd ook gewisseld.

Op de bank zaten er geen verdedigers meer, waardoor Jerdy Schouten en Isaac Babadi binnen de lijnen kwamen. PSV eindigde het duel met twee middenvelders in het centrum van de verdediging en een zeer aanvallend middenveld.

De thuisploeg kreeg daardoor in de zes minuten blessuretijd die het kreeg plotseling weer geloof in een overwinning. Matondo was met een schot net over het doel nog dicht bij zijn tweede doelpunt, maar daar bleef het bij. Het duel eindigde dan ook net zoals een jaar geleden in een 2-2 gelijkspel.