Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Ik heb een goed PSV gezien die geprobeerd heeft om te voetballen'

23 augustus 2023 00:17

Peter Bosz was in gesprek met RTL 7 redelijk tevreden over de wedstrijd. "Ik heb een goed PSV gezien die geprobeerd heeft om te voetballen", aldus Bosz. "We hebben geprobeerd om de wedstrijd te winnen, maar dat is helaas niet gelukt. Daar hebben we wel alles aan gedaan."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat het PSV veel te vaak overkomt dat er achterin grote fouten worden gemaakt bij een tegentreffer. "Het was een grote fout van Ibi, maar dit heb ik dit jaar nog niet meegemaakt", zo gaf hij aan. "Natuurlijk is dit inherent aan onze manier van voetballen, maar wat moet je anders doen? De bal maar naar voren knallen zodat je achterin de bal niet verspeelt? Dat gaan we dus niet doen."

Bosz ging verder: "Ik denk dat we het uitstekend hebben gedaan. We hebben de tegenstander laten lopen en de wedstrijd gedomineerd. Wel hebben we in de eerste helft te weinig echt uitgespeelde kansen gecreëerd, maar op die manier kun je de tegenstander wel vermoeien. Het is dan vooral ongelukkig dat je zo'n bal dan verspeelt."

Over Sergiño Dest was de trainer lovend. "Ik vond hem erg goed. Ik vond hem gewoon heel goed spelen", zei hij daarover. "Ik had ook zeker niet verwacht dat hij het zolang vol kon houden. In de rust had ik het al aan hem gevraagd en alles ging goed. In de tweede helft speelde hij aan mijn kant en is het makkelijker in de gaten te houden. Je moet natuurlijk oppassen dat hij niet meteen in zijn eerste wedstrijd geblesseerd raakt."




Tags

bosz dest gedomineerd inherent knallen vermoeien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte