Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Elke tactiek die je niet goed uitvoert zorgt voor risico'

29 augustus 2023 14:51

Op de persconferentie van dinsdag was Peter Bosz het totaal niet eens met de opmerkingen dat zijn filosofie voor teveel risico's zorgt. "Ik vind dat zo'n onzin. Als je het niet goed doet, kan dat risico inhouden", aldus Bosz. "Als je heel verdedigend speelt en dat niet goed doet, houdt dat ook risico in. Dat is er in voetbal altijd."

Bosz ging verder: "In voetbal worden er altijd fouten gemaakt. Dat heb je met iedere tactiek. Je moet zorgen dat je die risico zo veel mogelijk uitsluit en zo min mogelijk fouten maakt. Als je dan toch fouten maakt, het liefst niet in een gebied waardoor de tegenstander meteen gevaarlijk wordt."

De trainer heeft er dan ook geen probleem mee als de bal een keer ver naar voren wordt getrapt. "Alleen niet als het niet nodig is", zo gaf hij aan.

Volgens Bosz is het zaak om te zorgen dat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt. "Maar als beide teams geen fouten maken, zal het 0-0 worden", zei hij daarover. "In wedstrijden maken spelers altijd fouten. Soms dwing je spelers ook om fouten te maken door druk te zetten. Daar gaat het in voetbal om. Zo min mogelijk fouten maken en als je ze maakt om dat te doen in ruimtes waar dat niet direct voor gevaar zorgt."




Tags

bosz uitvoert dwing getrapt inhouden onzin uitsluit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte