PSV overklast Rangers FC en bereikt groepsfase Champions League

30 augustus 2023 22:54

PSV overklast Rangers FC en bereikt groepsfase Champions League; image source: Pro Shots

PSV heeft op overtuigende wijze de groepsfase van de Champions League weten te behalen. De return tegen Rangers FC werd met liefst 5-1 gewonnen. Ismael Saibari maakte twee treffers, terwijl ook Luuk de Jong en Joey Veerman tot scoren kwamen. De Schotten werkten bovendien ook knullig de bal in eigen doel.

PSV kende een moeizame start van de wedstrijd en werd direct vol onder druk gezet door Rangers. Tot echt gevaar kwamen de Schotten echter niet, terwijl PSV steeds meer grip over de wedstrijd kreeg.

De eerste grote kans volgde na een half uur en was dan ook voor de ploeg van Peter Bosz. Na een goede voorzet van Sergiño Dest had Ismael Saibari de bal voor het inschieten, maar hij zag de doelman redding brengen. Vlak daarvoor was Rangers dicht bij een doelpunt nadat Dessers ontsnapte aan de buitenspelval, maar omdat hij de bal met zijn arm meenam werd de aanval meteen afgeblazen.

Heel lang de tijd had Saibari niet om te treuren over zijn gemiste kans. Nog geen twee minuten na zijn kans volgde een voorzet van Joey Veerman en dit keer kopte hij knap de 1-0 tegen de touwen. Het zorgde voor een Philips Stadion dat ontplofte van vreugde.

In de blessuretijd van de eerste helft volgde nog een goede kans voor PSV nadat Johan Bakayoko diep werd gestuurd door Saibari, maar de international van België schoot net voorlangs het doel.

Na rust kwam PSV bijna letterlijk de kleedkamer uitgevlogen en zette het Rangers direct vol onder druk. Gezien het veldspel leek het slechts een kwestie van tijd tot de doelpunten gingen vallen en dat gebeurde dan ook al snel. Uit een voorzet van Jordan Teze leek Luuk de Jong de bal op doel te kunnen schieten. In plaats van echter zelf te schieten gaf hij de bal knap opzij richting Saibari die bij de tweede paal simpel voor de 2-0 kon zorgen.

Enkele minuten later was hij zelfs heel dicht bij de perfecte hattrick nadat hij al met zijn hoofd en rechtervoet had gescoord, maar een schot met zijn linker vanaf een meter of twintig kon door de doelman nog net worden gekeerd.

PSV leek oppermachtig, maar vanuit het niets volgde plotseling de aansluitingstreffer. De net ingevallen oud-PSV'er Sam Lammers werd volledig vrijgelaten en kon dan ook breed geven richting de tweede paal. Aanvoerder Tavernier zorgde daarmee voor de 2-1.

Rangers FC leek weer geloof te krijgen in een resultaat, maar nog geen minuut later volgde al een vrije trap. De bal van Joey Veerman werd door Luuk de Jong direct binnen gekopt, zodat de marge al snel weer op twee werd gezet.

De Schotten leken door die treffer zichtbaar geknakt, al raakten ze vanuit een counter na een knappe aanval nog wel de paal. Maar het was vooral PSV dat aan het aanvallen was. Met name Bakayoko zag een paar goede pogingen gekeerd worden.

Uiteindelijk volgde een klein kwartier voor tijd toch de vierde treffer voor PSV. Uit een pass van Bakayoko schoot Veerman de 4-1 tegen de touwen en was het duel definitief beslist. Helemaal toen enkele minuten later op kolderlieke wijze de bal door Rangers-verdediger Goldson in eigen doel werd gewerkt. Hij wilde de bal terugspelen naar de doelman, maar schoot veel te hard terug zodat keeper Butland geen kans had om de bal tegen te houden.

In de resterende minuten bleef PSV op jacht naar nog meer treffers en met name invaller Guus Til was nog dicht bij een doelpunt. Gescoord werd er echter niet meer, maar dat veranderde niets aan het feit dat de overwinning en de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League na afloop groots werd gevierd in het Philips Stadion.