PSV eenvoudig naar ruime winst in Waalwijk

2 september 2023 21:54

PSV eenvoudig naar ruime winst in Waalwijk; image source: Pro Shots

PSV heeft ook de laatste wedstrijd in het eerste blok aan wedstrijden winnend af weten te sluiten. Op bezoek in Waalwijk werd met 0-4 gewonnen. Joey Veerman, Noa Lang, Luuk de Jong en Malik Tillman zorgden voor de doelpunten.

PSV was direct vanaf de start volop in balbezit, maar was veel te slordig om tot echte kansen te komen. Het tempo lag te laag en de passing was veel te slordig zodat het compacte RKC eenvoudig overeind kon blijven.

De thuisploeg kreeg halverwege de eerste helft plotseling zelfs een enorme kans. Oud-PSV'er Zakaria Bakkali kon bij de tweede paal voor open doel binnen koppen, maar raakte de bal verkeerd en kopte over.

Het zorgde er aanvankelijk nog niet voor dat PSV wakker geschud leek te zijn. De ploeg maakte een vrij plichtmatige indruk en dat zorgde ervoor dat er amper kansen kwamen. Buiten een paar zwakke schoten na kwam het nauwelijks in de buurt van het doel van RKC.

Vlak voor rust werd het tempo dan toch opgevoerd. Al snel leidde dat tot de openingstreffer. Luuk de Jong gaf de bal terug aan Joey Veerman en hij kon eenvoudig de bal in de korte hoek binnen schieten.

In de tweede helft volgde al snel de tweede treffer. Sergiño Dest kreeg een goede kans, maar raakte de bal volledig verkeerd en schoot hoog over het doel. Uit de daaropvolgende doeltrap probeerde RKC vanuit het midden op te bouwen, maar ging daar flink in de fout. Guus Til veroverde de bal en via De Jong schoot Noa Lang de 0-2 tegen de touwen.

De thuisploeg leek mentaal direct geknakt te zijn en PSV kon er eenvoudig van profiteren. De Jong was met twee assists al belangrijk geweest en na een uitstekende aanval schoot hij zelf de derde treffer tegen de touwen.

Voor Peter Bosz was het de gelegenheid om meerdere spelers rust te geven. Malik Tillman kon daardoor zijn competitiedebuut maken. De international van de Verenigde Staten maakte vlak voor tijd de vierde treffer nadat hij in een duel veel te sterk was voor de verdediger van RKC en zo de bal in het doel kon schieten.

Yorbe Vertessen had de score nog hoger kunnen laten oplopen, maar hij schoot op de lat. PSV won daarom in Waalwijk met 0-4 en is inmiddels al 24 officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Op zaterdag 16 september wacht de eerstvolgende wedstrijd als NEC richting het Philips Stadion komt.