Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Je doet RKC echt tekort als je zegt dat de focus niet goed was'

2 september 2023 23:46

Peter Bosz was het niet eens met de opmerking dat hij geïrriteerd was in de eerste helft. "Zeker niet. Maar als goede voetballers niet alles goed doen, heb ik daar wel een mening over", aldus Bosz. "Je doet RKC echt tekort als je zegt dat de focus niet goed was. Zij stonden goed en hielden de ruimtes klein. Dan moet je daar doorheen voetballen en dat is nooit makkelijk."

Bosz ging verder: "Je weet dat als zij veel moeten lopen er een moment komt dat het moeilijker voor ze gaat worden. Als je ziet hoe Bakkali in de eerste helft Bakayoko dubbelt en steeds in volle sprint daarbij komt. Het is dan moeilijker om er langs te komen, maar je weet ook dat hij dat nooit negentig minuten vast kan houden. Je weet dan dat het veld groter wordt en er ruimtes gaan ontstaan. Het is dan heerlijk als je vlak voor rust de eerste maakt."

De trainer was lovend over Jerdy Schouten. "We wisten al dat hij heel goed kan voetballen, maar verdedigend is hij ook niet in de problemen geweest", zo gaf hij aan. "Iedere wedstrijd durf ik hem daar op te stellen. Ik heb eerder al gezegd dat een middenvelder die voetballend intelligent is ook in de verdediging kan staan. Hij is ook snel en fysiek sterk. Heeft in Italië verdedigd als middenvelder, dus dan weet je ook wat er wordt gevraagd."




Tags

bosz rkc bakayoko bakkali dubbelt durf intelligent jerdy schouten sprint verdedigd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte