Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Die 0-1 was een heel bevrijdende goal'

2 september 2023 23:55

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong tevreden over de wedstrijd tegen RKC. "Het was in de eerste helft een beetje slordig", aldus De Jong. "Je moet altijd vol gas geven, ook in zulke wedstrijden. Je speelt met alle respect tegen RKC. Dat moet je in jezelf oproepen, maar dat lukt niet helemaal. Dan wordt het rommelig en lastig. Gelukkig maak je dan voor rust die 0-1 wat een heel bevrijdende goal was."

De 0-2 was uiteindelijk de beslissing. "Zij zullen ons ook geanalyseerd hebben en weten dat we hoog druk zetten en vol pressing spelen. Dan weet je dat je moet oppassen met zulke ballen", zo gaf hij aan. "Guus is daar ook een heel slimme speler in en zulke situaties leest. Eigenlijk is dit gewoon zijn goal, omdat hij die bal verovert en Noa kan scoren."

De Jong kreeg nogmaals de vraag of hij zich niet beschikbaar kan stellen voor het Nederlands elftal. "Ik heb de bondscoach eerder al uitgelegd waarom ik bedankte. Vanwege mijn fysiek wil ik zorgen dat ik vol gas kan blijven geven bij PSV en met twee jonge kinderen vind ik het ook fantastisch om thuis te kunnen zijn", zei hij daarover. "Ik heb die keuze bewust genomen. Er zijn genoeg andere spelers met kwaliteit die goed in Oranje kunnen spelen. Ik zeg nooit nooit. Er kan altijd iets gebeuren waardoor er dingen veranderen, maar ik heb bewust gekozen om in deze periodes mijn rust te pakken en te zorgen dat ik in de volgende blokken vol gas kan blijven geven voor PSV. Daar kan ik mijn fitheid heel goed in controleren en dat is voor mij nu het belangrijkste."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong bevrijdende rkc blokken controleren espn fitheid kinderen oranje pressing rommelig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage