Transparent
Inloggen
Sluiten

Earnest Stewart: 'Ik herken me totaal niet in de woorden dat we financieel grote risico's nemen'

3 september 2023 09:32 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Earnest Stewart: "Ik herken me totaal niet in de woorden dat we financieel grote risico"s nemen"; image source: Pro Shots

Tegenover onder meer het Eindhovens Dagblad heeft Earnest Stewart aangegeven het niet eens te zijn met de kritiek dat PSV financieel grote risico's heeft genomen. "Ik herken me in ieder geval totaal niet in die woorden. Uiteindelijk hebben wij ook een aantal ervaren spelers nodig en het kan misschien gebeuren dat we daarop bedragen gaan afschrijven", aldhs Stewart. "We kunnen niet een heel elftal vol 21-jarigen hebben, dat is niet de manier waarop wij denken succes te gaan boeken."

De Directeur Voetbalzaken gaat verder: "Vorig jaar is inderdaad gezegd dat wij de salarissen en afschrijvingen naar beneden wilden hebben. Daar zijn toen grote stappen in gezet. Nu konden we nieuwe dingen doen en we lopen zeker niet uit het lood en zijn binnen de grenzen van het voor ons mogelijke gebleven."

PSV heeft ook niet extra risico's genomen omdat er nu een extra Champions League plek is. "Je kunt er nooit vanuit gaan dat deze bedragen zomaar binnenkomen. De kans op Champions League-voetbal wordt wel groter, dat klopt. Maar je mag er niet op speculeren", zo geeft hij aan. "We hebben deze zomer ook nog een aantal andere inkomsten gehad dan die van Ibrahim, die mag je niet vergeten. Als je kijkt naar de bedragen die Joël Piroe, Livano Comenencia, Jenson Seelt, Érick Gutiérrez en Xavi Simons nog opleveren, dan gaat het toch om een hoog bedrag."

Ook heeft Stewart uitleg gegeven waarom op het laatste moment pas een verdediger werd aangetrokken. "Wij hebben keuzes gemaakt, waarbij soms bepaalde verkopen moeten vallen voor je iets kunt doen. En onze aantallen moeten blijven kloppen. Dat is een ingewikkelde puzzel soms. Onze eerste prioriteiten waren om een linksbuiten, een tweede spits en daarna een vervanger voor Xavi Simons aan te trekken", zegt hij daarover. "Op de verkoop van Ibrahim Sangaré konden we ook anticiperen, omdat wij ervan uitgingen dat hij zou vertrekken."

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

stewart earnest herken simons xavi afschrijven aldhs anticiperen binnenkomen comenencia gutierrez jarigen jenson linksbuiten livano lood piroe prioriteiten sangare seelt uitgingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Heel goed Earnest. Ben blij dat jij er bent ipv de Jong
+4/-3

 
8 maanden geleden
Waarom moet je nou weer per se op De Jong schijten? Alsof hij geen goed werk heeft verricht. Ik vind dat natrappen altijd zo walgelijk. Of het nou naar Van Bommel is, Van Nistelrooy of De Jong.
+5/-1

 
8 maanden geleden
Omdat het een verademing is om weer spelers binnen te zien komen waar we wat mee kunnen. Ik ben enorm blij dat hij de Jong weg is, daarbij hoef ik hem niet verder af te branden want hij heeft zich natuurlijk gewoon ingezet voor PSV. Dat ik hem ongeschikt vind kan hij niks aan doen.
+2/-1

8 maanden geleden (gewijzigd)
Goed gedaan hoor! Alleen met Schouten nu op positie van Sangare is het op die positie wel dun. In topwedstrijden ga je niet spelen met Veerman-Saibari-Til zoals gisteren. Waarschijnlijk was die Egar-Riley daarvoor bedacht als alternatief voor Schouten, maar dat is dus schijnbaar mislukt. Enig transfervrij alternatief? Of vertrouwen hebben in Tygo Land en/of andere jeugd? Schuiven met Boscagli zie ik zelf niet zo zitten. Edit: lees nu het hele stuk en blijkbaar weet zelfs Stewart nog niet of Egar-Riley nu wel of niet komt maar is blijkbaar gehaald voor Jong PSV/Youth League
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik zie Hendrix nog wel als transfervrije optie. Kent de club en competitie goed en heeft de nodige ervaring. Als de stand het toelaat, kun je dan Land ervaring laten opdoen, maar mochten Schouten of Veerman geblesseerd raken, dan zou Hendrix een optie kunnen zijn. Dacht dat hij momenteel meetrainde met jong PSV?
+4/-0

8 maanden geleden
De positie verdedigende middenvelder is te dun gezet.
Als Schouten wegvalt heb je zeker in de cl of top wedstrijden eredivisie een probleem in mijn ogen.
Misschien dat Boscagli of Teze er kan spelen of dat er iets in jong psv rondloopt.
Verders zeer tevreden tot nu toe.
Zie Feyenoord als enigste concurrent voor de titel.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zou het nog zo kunnen zijn dat Vrancx in de winter gehaald wordt?
+1/-0

8 maanden geleden
Natuurlijk gaat Stewart hier niet aangeven dat er zeer risicovol beleid is gevoerd, hij is verantwoordelijk voor dit beleid. Ik hecht aan deze woorden dan ook weinig waarde, behalve dat Earnie wederom een duidelijk en helder verwoord standpunt inneemt over hoe hij vindt dat de selectie opgebouwd moet zijn.

De komende jaren zal blijken of het beleid van nu verantwoord is. Op dit moment gaat het ons sportief in ieder geval voor de wind. Een uitstekende seizoensstart, geen schade in de eerste competitiewedstrijden, JCS binnen en geplaatst voor de CL. De selectie lijkt zeer competitief, al is die op de CVM-positie inderdaad wat dunnetjes bezet. Het is hopen dat er niks gebeurt met Veerman en Schouten, en anders gaan we inderdaad zien of Land bijvoorbeeld al goed genoeg is, of dat Tillman of Saibari zich ook tot een goede 6 of 8 kunnen ontpoppen.

Anyway: er zijn slechtere momenten geweest in het leven van een PSV-supporter de afgelopen 5 jaar.
+7/-0

 
8 maanden geleden
Ik vind Saibari echt een openbaring tot nu toe.
Het is ook maar net hoe je de positie van verdedigende middenvelder ziet. Is dat een breker? Of iemand die de balans bewaakt? Of iemand die positioneel het cement tussen de stenen is?

Kijk maar naar feyenoord. Hebben met timber, wieffer en zerrouki 3 dezelfde spelers. En dat werkt niet. Wij hebben daar veel meer voetbal.
Wat ik maar wil zeggen, ik heb in het verhaal van bv marco timmer ook gehoord dat men deze plek nu dun bezet acht. Maar dat de keuzes qua prioriteit elders lagen.
Ik denk terecht. Achteraf is het makkelijk praten maar ik ben dik tevreden.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Zuivere scorebordjournalistiek
Gaat het goed goed gedaan
Gaat het minder hap slik weg Stewi.
+1/-0

8 maanden geleden
Nadat Simons weg was, was ik vast niet de enige die dacht: fuck wat nu, het wordt weer middelmaat. Maar met eerat Lang en nu nog gewoon een stwl kwalitatief goede aankopen en als uitsmijter Chucky terug, zie ik het seizoen met veel vertrouwen tegemoet. Ff met de aantekening dat ik ons wel eens vaker als een speer heb zien gaan aan het seizoensbegin om later terugval te zien. Dus ik juich nog niet te hard
+1/-0

8 maanden geleden
Iedereen roept op dit moment met wel dat PSV financiële risico's neemt maar als je op transfermarkt kijkt worden de uitgaven en de inkomsten bij elkaar opgeteld en zie je dat PSV anderhalf miljoen meer heeft uit gegeven als dat het aan inkomsten heeft gekregen en hier zitten nog niet eens de miljoenen die afgelopen jaren zijn verdiend en niet zijn uitgegeven bij. Ook zitten hier de Champions League inkomsten niet bij. Dus PSV neemt helemaal geen financiële risico's dat is dus echt de grootste onzin wat deze transferzomer is gezegd.
+3/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zal moeten blijken als je volgend jaar geen CL haalt. De kans op het behalen daarvan is nu wel toegenomen, dus iets meer risico nemen zou wat mij betreft wel mogen. Bovendien staat er nu ook weer wat meer kapitaal op het veld. Deels aangekocht, deels opgeleid.
+1/-0

8 maanden geleden
Ach een verantwoord risico moet kunnen. Dit seizoen CL en waarschijnlijk volgend seizoen ook. PSV begroot inkomsten op EL. Nu financieel een meevaller. Mag met enig klein haast verwaarloos risico geïnvesteerd worden toch.
+1/-0

8 maanden geleden
Das mooi, want dan zou het betekenen dat we vanaf nu elk jaar zo’n kwalitatief hoogwaardige selectie op de been kunnen brengen
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als je maar CL speelt,dan willen betere spelers wel komen zeker met een trainer die uitgaat van balbezit.
+1/-0

 
8 maanden geleden
We hebben in 2023 voor 140 miljoen verkocht én groepsfase CL gehaald. Ik denk dat we nog nooit zoveel inkomsten hebben gehad in een jaar als in 2023. Daarnaast is er ook meer uitgegeven dat in andere jaren, maar het is naïef om te denken dat we voortaan iedere zomer meer dan 50 miljoen uit gaan geven. Dat komt gewoon door 3 grote verkopen en het behalen van groepsfase CL.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Je maakt een denkfout: spelers die niet vertrekken hoef je ook niet te vervangen waardoor de selectie kwalitatief dezelfde waarde blijft houden. Zodra we ieder jaar Championsleague halen denk ik dat we ook ieder jaar deze kwaliteit kunnen handhaven. Want dan is iedere verkoop automatisch kassa!
+1/-0

8 maanden geleden
Het is lang geleden dat ik zoveel vertrouwen in het kampioenschap heb gehad. De kans dat we bij de 1e twee eindigen acht ik bijna 100%. Op die manier ben je volgend jaar door de CL-inkomsten weer verzekerd van een mooi bedrag.
+2/-0

8 maanden geleden
Het is idd. onzin dat PSV financieel grote risico's neemt. CL is bereikt waarbij tientallen miljoenen binnenkomen. Deelname aan CL zal er ook automatisch voor zorgen dat andere clubs meer gaan betalen voor spelers die vertrekken in de toekomst. Kijk daarvoor maar naar ajax, dat lag echt niet alleen aan Overmars/vdSar onderhandelings-kwaliteiten dat er zoveel betaald werd voor ajacieden. Let maar op: ajax gaat eind dit seizoen heel wat minder krijgen bij transfers. Verder is de kans redelijk groot met deze selectie dat dit seizoen minimaal de 2e plaats behaald wordt, waardoor er automatisch weer CL-miljoenen binnenstromen. Ja, PSV heeft de uitgaven omhoog geschroefd(waarbij ook veel is binnengekomen), maar het lijkt er sterk op dat gaat renderen.
+1/-0

8 maanden geleden
Het niet versterken van je selectie is ook een flink risico....
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage