Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons en Esmee Brugts Talenten van het Jaar van afgelopen seizoen

4 september 2023 21:09
Foto: Pro Shots

Xavi Simons en Esmee Brugts Talenten van het Jaar van afgelopen seizoen; image source: Pro Shots

Xavi Simons is uitgeroepen tot Talent van het Jaar van de Eredivisie. De middenvelder ontving op het Eredivisie Gala daarvoor de bijbehorende prijs. Simons ontving ook de Willy van der Kuijlen-trofee als topscorer van de competitie. Hij was bovendien ook genomineerd voor Speler van het Jaar.

Ondanks dat hij zelf vertrokken is, geniet de international van PSV dit seizoen. "Ik ben echt blij dat alles goed gaat", zo gaf hij aan. "Ook dankzij hun ben ik nu hier. Ik hoop dat ze alles blijven winnen en mooi kampioen worden."

Simons was niet de enige oud-PSV'er die tijdens het gala in de prijzen viel. Esmee Brugts werd bij de vrouwen uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Zij maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Barcelona.




Tags

simons brugts esmee xavi eredivisie gala barcelona geniet kuijlen topscorer willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Xavi, ook namens jou zijn we afgelopen jaar 2e geworden en heeft PSV de kans gekregen en gepakt om in de CL te mogen spelen. We missen je maar dank voor je tomeloze inzet en doelpunten afgelopen seizoen 👍
+8/-1

8 maanden geleden
Ik gun het Simons van harte.Een seizoen van hem mogen genieten maar helaas een volgende stap in zijn carrière gezet.Xavi bedankt.Grootste talent van de PSV vrouwen Brugts was net zoals Simons talent van het seizoen.Zij maakt ook een volgende stap bij Barcelona.Ook Esmee bedankt en succès.
+3/-2

8 maanden geleden
Natuurlijk meer dan terecht dat ze allebei talent van het jaar waren. Vooral als je kijkt wat de concurrenten van Simons waren :D

Helaas allebei ook transfervrij vertrokken :\(
+2/-0

 
8 maanden geleden
Niet helemaal vrij natuurlijk. 6 Miljoen is niet wat we hoopten, maar ook niet te verwaarlozen.
+2/-0

8 maanden geleden
Wellicht lukt het me niet om de PSV bril af te zetten maar Simons was toch veruit de beste vorig seizoen? Kokcu met name gekozen vamwege de teamprestatie lijkt het
+3/-0

8 maanden geleden
Ik zal wel een calimero zijn, maar ik baal als ik op Twitter toevallig voorbij zie komen dat het beste manneke weer gescoord heeft voor die energiedrankclub. Ik ben hartstikke blij dat hij ons aan de tweede plaats heeft geholpen, maar daarna is hij, stiekem, toen niemand keek, snel door het achterdeurtje vertrokken omdat hij de sleutel nog in zijn broekzak had zitten. Alles voor de poen. Prima, zijn keuze. Maar hoef persoonlijk niks meer over hem te horen of te zien, tenzij hij een oranje shirt aan heeft.
+5/-7

 
8 maanden geleden
Jij denkt serieus dat Xavi alleen om het geld weggegaan is bij PSV? Nogal bekrompen gedachte als je het mij vraagt.
+8/-2

 
8 maanden geleden
Ik denk dat je nog zou schrikken als je zou horen wat PSG geboden heeft om ervoor te zorgen dat hij die optie zou lichten. We hebben het hier niet over een paar miljoen hè. Hij is na die ene handtekening voor de rest van zijn leven financieel onafhankelijk.

Maar of hij nou wel of niet voor de poen vertrokken is boeit niet eens. Het is gewoon teleurstellend dat hij én maar 1 jaar bij ons gevoetbald heeft én vrijwel niks oplevert. Als hij na 2 jaar en een schaal bij ons voor 50 miljoen was vertrokken naar PSG of City (voor de poen) dan verdient hij wat mij betreft een groots afscheid. Nu gaan we hem nooit meer in het Philips Stadion zien. Tenzij we de energiedrankclub loten natuurlijk of de KNVB ons een nietszeggende oefenpot gunt.
+2/-6

 
8 maanden geleden
Want hoeveel heeft PSG hem geboden dan? :denk Jij weet het schijnbaar, anders kom je niet met zulke uitspraken aanzetten. Wie a zegt, zal ook b moeten zeggen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Verrassend dat er weer geen reactie komt :D Vraag me nog steeds af waarom de mods dit getroll maar toe blijven staan.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Als het je niet boeit waarom begin je er dan over?

En hij heeft ons heel veel opgeleverd want zonder hem hadden we geen CL gespeeld. Daar profiteren we dit seizoen en de komende seizoenen van zowel financieel als sportief van.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Maar hoeveel heeft PSG hem geboden dan? Laat ons niet verder in spanning :ja
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik zie hem liever ooit weer in ons rood wit dan dat ik er naar uitkijk hem in t oranje te zien, dat boeit me geen ene drol , alleen leuk met een ek of wk n week zuipen in de lokale kroeg, dat was t dan ook wel met oranje wat mij betreft, gaat nu hopelijk ook niet onze goede serie verpesten
+2/-0

 
8 maanden geleden
Wat een klets. Letterlijk sinds de eerste dag dat hij nu bij RB Leipzig zit laat hij al zien dat hij dus helemaal niet voor de poen vertrokken is. Als het hem om de poen zou zijn was hij vorig jaar uberhaupt nooit gekomen.
+7/-2

8 maanden geleden
Proficiat met deze prijzen, Talent en top scorer. Succes verder maar ik vind het nog steeds jammer dat je via een zij deurtje bent vertrokken.
+3/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik wilde hierop eigenlijk niet reageren. Het is natuurlijk een geweldige voetballer maar de manier waarop hij vertrokken is, hoe hij praat..., het is een eigen b.v., een passant en ik vind dat ik als psv supporter beter aandacht kan geven aan iets (voor onze club) positiefs richting de toekomst en dus hierbij; ik denk dat de sfeer /hiërarchie in de spelersgroep niet bepaald beter was geweest als we simons nog hadden, of als hij zelfs aanvoerder zou zijn geweest. Luuk de Jong probeerde het (terecht) netjes te verwoorden toen hij gevraagd was of hij zijn klik met lang en simons wilde vergelijken, maar hierin zat natuurlijk wel een kern van waarheid. ik bedenk me natuurlijk ook hoe het zou zijn geweest als we zijn kwaliteiten nu nog hadden maar overall gewoon heel blij dat deze snotneus bij ons weg is. ik weet ook wel dat elftallen niet meer bestaan uit alleen van aerles en de jongs, maar dit mag met mijn clubhart toch wel mijn ideaal zijn?
+3/-1

8 maanden geleden
Met Xavi Simons erbij was PSV nu wel heel erg sterk geweest. Ik baalde vreselijk van zijn vertrek. Omdat hij echt beslissend is geweest voor PSV. Maar de afspraken tussen Simons en PSV waren zoals ze zijn. Xavi is een toptalent. Die blijven met alle respect voor PSV niet erg lang bij onze club. Xavi bedankt en ook fijn dat hij positief over onze club spreekt. Zullen we dan maar hetzelfde doen.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage