Transparent
Inloggen
Sluiten

'Uitzendrechten Eredivisie ook na 2025 bij ESPN'

13 september 2023 22:11 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Uitzendrechten Eredivisie ook na 2025 bij ESPN"; image source: Pro Shots

De rechten om de wedstrijden uit de Eredivisie live uit te mogen zenden blijven na 2025 in handen van ESPN. Dat meldt De Telegraaf. De Eredivisie CV heeft met de zendermaatschappij een akkoord bereikt over een nieuw contract dat in zal gaan als de huidige verbintenis in 2025 afloopt. Voor nog eens vijf seizoenen zullen de wedstrijden op dezelfde plek uitgezonden gaan worden.

De Amerikaanse sportzender zal jaarlijks 135 miljoen euro gaan betalen voor de uitzendrechten en bovendien keert het over twee delen ook een tekenbonus uit van 70 miljoen euro. De clubs ontvangen nu nog jaarlijks zo'n 80 miljoen euro.

Een consortium van kabelmaatschappijen bracht in april van dit jaar nog een bod uit van minimaal 180 miljoen euro per jaar. Bij het doorrekenen hiervan kwamen echter verborgen kosten naar boven en sinds het laatste bod van eind mei lieten de kabelmaatschappijen nauwelijks nog iets van zich horen.

Afgesproken is bovendien dat Disney in 2030 een lening zal kwijtschelden die de ECV in 2013 aan is gegaan om de verliezen bij de start van televisiezender FOX Sports te dekken. Dit zou gaan om een bedrag van een paar honderd miljoen euro. Bovendien wordt ook contractueel vastgelegd dat alle wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie ook live uitgezonden gaan worden.

Onbekend is nog welke zender vanaf de zomer van 2025 de samenvattingen van de Eredivisie gaat uitzenden op het open net. Tot die tijd zijn die rechten in hande van de NOS.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

eredivisie espn uitzendrechten kabelmaatschappijen azerion consortium dekken disney ecv fox hande kwijtschelden lening nos samenvattingen sportzender tekenbonus telegraaf televisiezender verborgen zenden zender zendermaatschappij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Gaan de vrouwen dan om 9 uur 's ochtends voetballen ? En de mannen en de vrouwen live uitzenden is nogal veel als je een zaterdag-middag+avond en zondag-middag hebt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Veel zenders gebruiken denk ik.. Eventueel online
+1/-0

 
10 maanden geleden
Op zondagmiddag hebben ze meestal al een of twee zenders die niet gebruikt worden voor een live wedstrijd, maar voor herhalingen/samenvattingen.

Gevolg gaat ongetwijfeld ook zijn dat ze de wedstrijden nu nog meer gaan verspreiden. Voor de Eredivisie hebben ze nu in principe al acht verschillende tijdstippen zonder overlap. Ik verwacht dat die tijdstippen met dat nieuwe contract standaard iedere week gebruikt gaan worden.
+1/-0

10 maanden geleden
Vind dat bedrag vrij laag moet ik zeggen. Hier is 400m euro per seizoen betaald voor de rechten van het Australisch Voetbal wat ongeveer door de helft van het land gevolgd wordt (In Victoria, SA en WA is het populair, in NSW and QLD is er vrij weinig interesse, daar kijken ze veel liever rugby). Alle wedstrijden zijn hier live op een betaalzender maar ook veel wedstrijden (soms ook gewoon de "grote";) op het open kanaal.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Het aantal ESPN Compleet abonnees ligt rond de 750k. Die 400m zou je NL voor de Eredivisie nooit redden.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zijn daar de abonnementen ook niet een stuk duurder? Ik hoorde iig dat je in landen als het VK en de VS al snel €100+ per maand kwijt bent wil je een beetje een sportpakket. In Nederland is de cultuur voor betaaltelevisie nog niet klaar voor dat soort bedragen.
+1/-0

10 maanden geleden
Naar mijn mening goed nieuws. Dan kan ik nog gewoon Amerikaanse rommel en Eredivisie blijven kijken op dezelfde zender.

De analisten zijn ook de beste die we hebben in Nederland. Ondanks dat er genoeg op aan te merken is is het stukken beter dan de Veronica en Ziggo kliek.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Die analisten en verslaggevers zijn allemaal zzp'er dus die verhuizen gewoon mee naar waar het voetbal gaat. Kijk maar naar Leood Driessen. Die nam eind vorig seizoen afscheid. Hier ging de vlag uit !! Die kwal deed een doelpunt van ons af als een geluksballetje maar als de tegenstander scoorde brak hij met stemverheffing de boel af. Eindelijk verlost van die engnek dachten we hier. Tot de Europese voorrondes begonnen. Volgens mij heeft hij bij al die wedstrijden verslag gedaan 😫
+1/-0

10 maanden geleden
Niet goed onderhandeld, gelukkig maar een contract voor 5 jaar maar 135 miljoen per jaar is echt heel erg weinig.
Ik begrijp dat je de bedragen van de premier league niet krijgt maar +- 8 miljoen per club zal niet veel aan onze status als subtop land te veranderen
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nederland ís een subtopland
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nederland is o.b.v. UEFA-coëfficiënten nu het 5e land van Europa. Denk je dat het reeel is om te verwachten dat Nederland met meer geld landen als Engeland, Spanje, Italie of Duitsland structureel voorbij gaat?
+2/-0

10 maanden geleden
Eerst maar eens ff kijken hoe dat zit met die kabelaars, die schijnen van niets te weten.
Stiekem dealtje maken kan niet op dat niveau van inkoop/verkoop.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Dit hele proces heeft inderdaad de schijn van achterkamertjes-afspraken. In april werd al verteld dat het een gelopen zaak was en dat ESPN de rechten zou krijgen. En ook vandaag ontkent de Eredivisie CV dat er een beslissing is genomen en toch verschijnt er dan weer dit bericht in de media.

En als de kabelaars 'nauwelijks nog iets van zich lieten horen' dan pak je toch gewoon de telefoon op en ga je bellen wat er aan de hand is als Eredivisie CV? Je wil toch als opdrachtverstrekker gezonde concurrentie en dus betere aanbiedingen van meerdere partijen, of niet soms? Ik denk dat dit nog wel een staartje gaat krijgen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern bergwijn brobbey doeki espn feyenoord gerets koki oost oranje pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner