Transparent
Inloggen
Sluiten

Kabelconsortium: 'We hebben te maken met afspraken die in achterkamertjes worden gemaakt'

14 september 2023 14:32 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Kabelconsortium: "We hebben te maken met afspraken die in achterkamertjes worden gemaakt"; image source: Pro Shots

Tegenover de NOS heeft een woordvoerder van het kabelconsortium dat vanaf 2025 de wedstrijden uit de Eredivisie live wil uitzenden aangegeven verbouwereerd te zijn over de berichten dat de uitzendrechten bij ESPN blijven. ""We hebben hier te maken met afspraken die worden gemaakt in achterkamertjes", aldus de woordvoerder.

Volgens de kabelaars moet de Autoriteit Consument en Markt ingrijpen. "De ACM was heel duidelijk: de toekenning van de televisierechten betaald voetbal vanaf 2025 zal via een openbare aanbesteding moeten plaatsvinden. Daarin past dus geen achterkamertjesdeal van de ECV met één partij", zo wordt aangegeven.

Het consortium vindt de bedragen van 135 miljoen euro per jaar bovendien opvallend. "Ons initiële aanbod is helder: 180 miljoen netto per jaar gegarandeerd. Dat is een veel betere optie voor clubs en voetbalfans", zegt de woordvoerder daarover. "Deze wedstrijd is nog echt niet gespeeld, wij zullen hier adequaat op reageren."

Meer op NOS.nl
Tags

achterkamertjes kabelconsortium aanbesteding achterkamertjesdeal acm adequaat consortium consument ecv eredivisie espn initiele kabelaars netto nos televisierechten toekenning uitzendrechten verbouwereerd voetbalfans

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Ben benieuwd waar deze soap eindigt. Hopelijk met veel geld voor onze club en niet al te grote prijsverhogingen. Het boerenverstand zegt dat je dan bij de kabelaars moet zijn.
+3/-0

 
10 maanden geleden
In een ander artikel over dit onderwerp stond dat Disney, dus ESPN, in 2030 een lening zal kwijtschelden die de ECV in 2013 aan is gegaan om de verliezen bij de start van televisiezender FOX Sports te dekken. Het zou me niet verbazen asl daarom de ECV met ESPN een deal wil, of moet, maken.
+1/-0

10 maanden geleden
Zaakje stinkt behoorlijk, doet je denken dat er behoorlijk wat geld niet naar de clubs gaat maar naar enkele witte boorden.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern bergwijn brobbey doeki espn feyenoord gerets koki oost oranje pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner