Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor in eigen huis nog nooit van NEC

14 september 2023 14:54

Voor PSV gaat de Eredivisie zaterdagavond weer verder. In het Philips Stadion is NEC de tegenstander. De Nijmegenaren kenden een lastige start van de competitie en verloren de eerste twee duels. Vervolgens werd er echter gewonnen van RKC en op bezoek bij Sparta een punt gepakt.

PSV speelde voor de Eredivisie 41 keer eerder tegen NEC in Eindhoven en kan daarin uitstekende cijfers overleggen. Liefst 37 keer wist PSV te winnen, terwijl het duel 4 keer in een gelijkspel eindigde. In het seizoen 1989/1990 werd met 6-0 de grootste overwinning behaald.

In de technische staf van NEC is ook iemand te vinden met een verleden bij PSV, want de geboren Eindhovenaar Patrick Greveraars werkte lange tijd in de jeugdopleiding van PSV. Na twaalf seizoenen in Eindhoven vertrok hij in 2007 naar FC Porto om als assistent aan de slag te gaan. Na onder meer ook gewerkt te hebben bij Vitesse, Feyenoord en de Ghanese voetbalbond kwam hij een jaar geleden naar NEC.




Tags

eredivisie eindhovenaar feyenoord greveraars nijmegenaren porto rkc sparta vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage