Transparent
Inloggen
Sluiten

Tygo Land: 'Hiervoor ben ik dus naar PSV gekomen'

16 september 2023 15:49 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Tygo Land: "Hiervoor ben ik dus naar PSV gekomen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad heeft Tygo Land na de nederlaag tegen De Graafschap aangegeven dat hij veel leert van het spelen in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat je een wedstrijd verliest zoals vanavond, is altijd rot. Daar moet je even van herstellen, maar op termijn plukken we de vruchten van het spelen tegen deze goede ploegen", aldus Land. "Hiervoor ben ik dus naar PSV gekomen. Om als zeventienjarige jongen actief te mogen zijn tegen bijvoorbeeld De Graafschap, Roda JC, NAC en Cambuur."

De middenvelder gaat verder: "Ik moest even wennen aan dit podium, omdat het een ontzettend fysieke competitie is. Maar wat is het meepakken van dit soort ervaring kostbaar voor een speler zoals ik. Het is echt top en ik word er fit van. Je voelt dat je sneller vooruit kunt gaan en ik ben superblij dat ik deze kansen krijg. Voor mij is het simpel: ik moet het fysiek volhouden en de progressie doorzetten."

Land vindt zelf ook dat hij nog veel moet leren om vast bij de A-selectie te komen. "Alles komt met de tijd. Ik raak niet zo snel afgeleid van hoe snel het allemaal wel of niet kan of zou moeten. Als de stap daar is, dan zien de trainers en mijn omgeving dat als het goed is snel genoeg. En dan ga ik vanzelf meer minuten maken op het hoogste niveau", zegt hij daarover. "Of dat nu is of volgend jaar, gaan we allemaal zien. Nu leer ik elke wedstrijd wel iets en merk ik dat het een hele grote stap is van jeugdwedstrijden naar profvoetbal. Ik train al veel bij PSV 1 en de coach vindt het belangrijk dat ik ervaring in de Keuken Kampioen Divisie opdoe. Dit is voor mij echt de beste route."

Meer op ED.nl




Tags

tygo graafschap afgeleid cambuur jeugdwedstrijden kostbaar meepakken nac opdoe plukken roda rot route superblij volhouden zeventienjarige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Dit klinkt als een verstandige jongen.
+2/-0

8 maanden geleden
Dit klinkt veel te verstandig, kan het bijna niet aan zo verstandig
+5/-0

 
8 maanden geleden
Hahaha ja, bizar. Ik ben er wel fan van!
+1/-0

8 maanden geleden
Gewoon het normale proces zoals het hoort te verlopen,en dat begrijpt hij goed.
Geweldig.
+1/-0

8 maanden geleden
Dat ziet alles en iedereen inderdaad wel snel genoeg. Kans is tegenwoordig een stuk groter dat jeugd te voorbarig verleid wordt met leuke contracten dan dat je over het hoofd wordt gezien.
+1/-0

8 maanden geleden
Verstandige uitspaken. Rustig brengen. Zie hem binnen 1-2 jaar zeker wel veel meer minuten maken in PSV1. Basisplaats ?? Wie weet.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage