Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint met speels gemak van NEC

16 september 2023 22:06
Foto: Pro Shots

PSV wint met speels gemak van NEC; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond ook de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. In het Philips Stadion werd NEC met 4-0 verslagen. Luuk de Jong kwam tot twee doelpunten, terwijl ook Noa Lang en Ricardo Pepi tot scoren kwamen.

In het Philips Stadion duurde het even voordat het duel op gang kwam. Aanvankelijk had de ploeg van Peter Bosz moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van NEC, maar toen de eerste kans eenmaal volgde kwam het eenrichtingsverkeer direct op volle vaart op gang.

Het was vooral een klein wonder dat het zo lang duurde voordat het eerste doelpunt viel. Ballen op de paal, een keeper die zonder het zelf in de gaten had ballen tegenhield, verdedigers die een schot nog net konden blokken. Gezien het spelbeeld kon een doelpunt echter niet uitblijven en het was uiteindelijk Luuk de Jong die met zijn bekende specialiteit de score opende. Uit een hoekschop van Joey Veerman kopte hij de 1-0 tegen de touwen.

Het publiek in het Philips Stadion was nog ouderwets aan het springen voor Luuk toen de tweede treffer ook al volgde. Direct na de aftrap verspeelde NEC de bal, waarna Noa Lang door Veerman diep werd gestuurd. De international stifte de bal over Cillessen heen en de 2-0 was meteen een feit. Dat was ook de uiteindelijke ruststand.

Na rust volgde al snel de derde treffer. Noa Lang werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en PSV kreeg een strafschop. Voor De Jong een koud kunstje om zijn tweede treffer van de avond te maken.

Enkele minuten later stond het publiek echt op de banken. Lang kon vanwege een blessure niet meer verder waardoor Hirving Lozano binnen de lijnen kwam. De terugkeer van de Mexicaanse aanvaller in het Philips Stadion werd met veel luid gejuich ontvangen.

Het spel van de eerste helft werd door PSV echter niet meer op de mat gelegd. Het tempo was flink omlaag geschroefd en beide ploegen probeerden de wedstrijden eenvoudig uit te spelen.

Vlak voor tijd ging de bal echter nog een keer op de stip. Een handsbal van NEC-verdediger Verdonk werd door de arbitrage gemist, maar de VAR greep in. Op het veld was nog even discussie over wie ging nemen, maar invaller Ricardo Pepi ging uiteindelijk achter de bal staan en zorgde daarmee voor de 4-0.

In blessuretijd leek NEC met het eerste schot op doel van de wedstrijd toch nog voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar vanwege buitenspel werd het doelpunt door de VAR afgekeurd. Met een 4-0 zege kende PSV daardoor een uitstekende generale voor de uitwedstrijd tegen Arsenal van aanstaande woensdag.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong gemak pepi speels var veerman aftrap arbitrage arsenal blokken bosz gaatje generale geschroefd handsbal joey kunstje lozano ouderwets spelbeeld stifte tegenhield vaart verdonk verspeelde wonder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage