Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV opent groepsfase Champions League op bezoek bij Arsenal

18 september 2023 16:54

Voor PSV begint woensdagavond de groepsfase van de Champions League. In Londen is Arsenal de tegenstander. De Engelse topclub leek afgelopen seizoen op weg naar de landstitel, maar kon de titelstrijd niet tot het einde volhouden. Met vier nieuwe spelers hoopt het dit seizoen wel weer kampioen te kunnen worden. Met dertien punten uit de eerste vijf duels kent het ook een goed begin van de competitie.

PSV speelde in internationaal verband al vier keer eerder een uitwedstrijd tegen Arsenal. In 2002 werd met 0-0 gelijk gespeeld, terwijl in 2004 met 1-0 werd verloren. Die duels vonden ook plaats in de groepsfase van de Champions League. De voor de PSV supporters meest memorabele wedstrijd was in 2007 toen in de achtste finales met 1-1 gelijk werd gespeeld en PSV daardoor naar de kwartfinale ging. Alex kopte PSV toen naar de volgende ronde, nadat hij eerst nog via een eigen doelpunt voor een tegendoelpunt had gezorgd. Dat had hij tijdens de 1-0 nederlaag in 2004 overigens ook al gedaan. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar in de groepsfase van de Europa League tegen. Toen werd ook nipt met 1-0 verloren.

De selectie van Arsenal heeft met Oleksandr Zinchenko een oud-PSV'er in de selectie. De international van Oekraïne speelde in het seizoen 2016/2017 nog voor PSV en is tegenwoordig een vaste waarde als linksback bij Arsenal. Aanvoerder Martin Ødegaard speelde in Nederland voor sc Heerenveen en Vitesse, terwijl Reiss Nelson een seizoen bij Feyenoord op huurbasis speelde. Afgelopen seizoen werd ook Jurriën Timber nog overgenomen van Ajax, maar vanwege een zware knieblessure zal hij sowieso niet in actie komen tegen PSV.




Tags

arsenal degaard feyenoord heerenveen landstitel londen memorabele nederland nelson nipt oekraine oleksandr reiss tegendoelpunt timber titelstrijd vitesse volhouden zinchenko

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage