Transparent
Inloggen
Sluiten

Jerdy Schouten: 'Wij zijn favoriet voor de titel'

20 september 2023 12:40 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Jerdy Schouten: "Wij zijn favoriet voor de titel"; image source: Pro Shots

In de ogen van Jerdy Schouten is PSV favoriet voor de landstitel. Dat geeft hij aan in een groot interview met Voetbal International. " Zo eerlijk moeten we zijn als je onze selectie ziet. Het zou gek zijn als ik iets anders zou zeggen. De verwachtingen mogen hoog zijn, maar we zijn zeker niet de enige goede ploeg."

Schouten gaat verder: "Alleen kan ik nu niet zeggen dat er een team echt veel beter is dan wij. Dus moet je uitspreken dat je kampioen moet worden. En als dat niet lukt, dat je ook hard tegen jezelf durft te zijn. Want dan hebben we niet het uiterste eruit gehaald en hebben we het dus niet goed gedaan."

Ook heeft hij vertrouwen in de groepsfase van de Champions League. "Want dit is een poule met mogelijkheden voor ons. Dat moet je dan ook uitspreken, vind ik. We willen overwinteren in de Champions League. Arsenal is denk ik de favoriet en met de anderen moeten wij waarschijnlijk om plaats twee spelen", zo geeft hij aan. "Als dat niet lukt, wil dat overigens niet zeggen dat we hebben gefaald. Maar PSV heeft een aantal doelstellingen waarin ik me kan vinden. Kampioen worden is er één van en Europees overwinteren ook. Ik denk dat dit in de Champions League kan."

Meer op VI.nl
Tags

schouten jerdy titel arsenal gefaald landstitel uiterste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Ik vind Jerdy een hele verstandige vent, heel blij dat hij bij ons speelt (en niet alleen daarom ;-). Goede voetballer, maar ook gewoon een goede kop erop. Dat is wel anders bij menig ander voetballer.
+6/-0

10 maanden geleden
Juist, spreek het inderdaad maar uit :) Dit seizoen gaan we het Feyenoord heel lastig maken en ik heb nog steeds het gevoel dat de titel weer naar Eindhoven zal gaan.
+3/-0

10 maanden geleden
Ik vraag me af of het wel zo verstandig is om dit soort dingen uit te spreken. Ten eerste zorgt het voor meer druk binnen het team. Nu kun je zeggen dat ze daar maar mee om moeten kunnen gaan (wat in essentie ook zo is), maar het geeft wel meer druk en dat maakt het niet makkelijker. Ten tweede motiveer je hiermee je concurrenten. Dus persoonlijk heb ik liever dat ze dit soort uitspraken voor zich houden en gewoon iedere wedstrijden weer drie punten pakken. Het past ook niet bij onze club vind ik persoonlijk. Liever bescheiden de beste zijn.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Eerlijk zijn is altijd goed.

Kortom, goed gedaan Jerdy.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Als je met zo'n uitspraak jezelf onder druk zet, heb je niets te zoeken bij PSV, maar ga je lekker ballen bij FC Emmen. PSV gaat altijd voor het kampioenschap, live with it als speler.
+2/-0

10 maanden geleden
Dat is dus precies wat ik een PSV-speler graag hoor claimen: "'Wij zijn favoriet voor de titel". Zo word je kampioen, uitstralen dat jij de beste bent.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko brobbey doeki espn feyenoord gerets izecson koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario santos schouten skipper tillman vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst