PSV niet opgewassen tegen Arsenal en verliest ruim

20 september 2023 22:55

PSV niet opgewassen tegen Arsenal en verliest ruim; image source: Pro Shots

PSV is de groepsfase van de Champions League begonnen met een flinke nederlaag. Arsenal was in Londen met 4-0 veel te sterk voor de ploeg van Peter Bosz.

PSV kreeg in de openingsfase nog enkele kansjes, waarbij Noa Lang in de eerste minuut al op doel kon schieten.

De eerste keer dat Arsenal tot aanvallen kwam was het direct raak. Aanvoerder Odegaard kreeg alle ruimte om te schieten. Zijn inzet werd door Walter Benítez niet goed verwerkt, waardoor Saka de rebound eenvoudig in het doel kon tikken.

Enkele minuten later PSV recht te hebben op een strafschop na hands van oud-PSVer Zinchenko, maar dat werd door de scheidsrechter gemist en ook niet gecorrigeerd door de VAR.

In de twintigste minuut scoorde de thuisploeg opnieuw. PSV stond met alle spelers op de helft van Arsenal, maar na een slechte pass van Armel Bella-Kotchap sloeg Arsenal in de counter genadeloos toe.

In korte periode kreeg de thuisploeg enkele grote kansen, maar wist Benítez enkele keren goed redding te brengen. Net op het moment dat PSV weer iets meer grip leek te krijgen viel alsnog de derde tegentreffer. Gabriel Jésus kreeg alle tijd om te schieten en schoot hard de 3-0 tegen de touwen.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. Arsenal had het tempo flink teruggeschroefd en PSV kreeg aanvallend zelf nauwelijks mogelijkheden.

Halverwege de tweede helft viel dan toch de vierde tegentreffer. Arsenal had vier keer gewisseld en het tempo ging meteen omhoog. Dat in combinatie met het feit dat Odegaard opnieuw alle ruimte kreeg om te schieten betekende de 4-0.

In de resterende minuten gebeurde nauwelijks iets meer, waardoor PSV de groepsfase met een flinke nederlaag begon.