Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ze waren gewoon een maatje te groot'

21 september 2023 00:03

Luuk de Jong was het in gesprek met RTL 7 gedeeltelijk eens met de opmerking dat PSV door Arsenal overhoop was gespeeld. "Wel een beetje ja. Arsenal heeft gewoon een heel goede ploeg, daar moeten we eerlijk over zijn", aldus De Jong. "Wij probeerden ze onder druk te zetten. Dan loop je al snel tegen twee goals aan. Daarna gingen we het meer controleren, maar dan krijg je nog die derde goal tegen en dan weet je al dat de wedstrijd voorbij is."

De aanvaller vond het te makkelijk om te zeggen dat het spel van PSV te naief was. "Wij hebben een idee van hoe we willen voetballen. Dat voerden we niet helemaal goed uit", zo gaf hij aan. "We moeten ook de complimenten aan hun geven. Zij weten precies waar ze moeten lopen. Als wij druk zetten, weten ze zo te bewegen dat ze toch een mannetje vrij hebben. Daar moet je dan op anticiperen. Dan moet je het misschien net anders doen, maar dat lukte niet bij ons. Dan kwamen ze er tussenuit."

Gevraagd werd waar het grootste verschil werd gemaakt. "Vooral de rust die zij aan de bal hebben en weten hoe ze iemand vrij kunnen krijgen door bepaalde bewegingen", zei hij daarover. "Het niveau van hun is daarin zo hoog. Dat merkte je ook in het veld. Dat was voor ons heel moeilijk vandaag. We hebben alles gegeven en gestreden, maar ze waren gewoon een maatje te groot."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong maatje arsenal anticiperen bewegingen controleren naief overhoop tussenuit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage