PSV met speels gemak naar winst tegen Almere City

23 september 2023 21:57

PSV met speels gemak naar winst tegen Almere City; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond eenvoudig ook de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen weten te winnen. De uitwedstrijd tegen Almere City eindigde in een 0-4 overwinning. Guus Til, Hirving Lozano, Joey Veerman en Ricardo Pepi zorgden voor de doelpunten.

Op bezoek bij de promovendus begon PSV aanvankelijk wat slap aan de wedstrijd waardoor het even duurde voor het eerste gevaar kwam. Nadat enkele mogelijkheden onbenut werden gelaten, mede omdat er te vaak zelfzuchtig voor de eigen kans werd gegaan, viel halverwege de eerste helft toch het eerste doelpunt. Uit een voorzet van Noa Lang werkte Guus Til bij de tweede paal goed binnen.

Vlak na de openingstreffer volgde een curieus moment toen er zo aan het shirt van Luuk de Jong werd getrokken dat deze kapot scheurde. Volgens de scheidsrechter en ook de VAR was het echter niet voldoende voor een strafschop.

Het verzet van de thuisploeg leek al direct gebroken en in korte tijd kreeg het meerdere goede kansen. Vlak voor rust viel dan ook de volkomen terechte 0-2 nadat Hirving Lozano zijn eerste treffer maakte sinds zijn terugkeer bij PSV. De Mexicaan zette de aanval zelf op, ging de een-twee aan met Til en schoot vervolgens de bal in het doel.

In de tweede helft leek PSV het aanvankelijk wel te geloven. De wedstrijd leek al beslist en gezien het programma van de komende weken leek de ploeg de krachten te willen sparen. Almere City kreeg daardoor ook enkele kansjes, maar toch was het PSV die opnieuw wist te scoren. Joey Veerman zorgde met een goed geplaatst schot voor de 0-3.

Het bood Peter Bosz de gelegenheid om te wisselen en spelers rust te geven. Echter ook met vijf invallers binnen de lijnen bleef het tempo te laag om verder uit te lopen naar een grotere overwinning. Almere City kreeg aanvallend ook helemaal niets meer voor elkaar, zodat er uiteindelijk een 0-3 eindstand op het scorebord leek te komen.

In de blessuretijd volgde dan toch nog de vierde treffer. Uit een pass van Yorbe Vertessen zorgde Ricardo Pepi voor de 0-4 en de daadwerkelijke eindstand.