Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Dat vasthouden mag van mij veel meer bestraft worden'

24 september 2023 01:16

In gesprek met ESPN werd Luuk de Jong direct gevraagd naar het moment waarbij zijn shirt kapot werd getrokken. "Volgens de scheidsrechter hielden we allebei vast. Het zal wel. Hij trok wel heel erg hard", aldus De Jong. "De scheidsrechter zei ook dat ik niet meer bij de bal kon. Maar als je shirt zo kapot wordt getrokken... Dat vasthouden gebeurt puur opzettelijk. Dat mag van mij veel meer bestraft worden. Dan houdt dat vanzelf wel op."

De aanvoerder erkende wel dat PSV even nodig had om in het spel te komen. "Maar dit hadden we vooraf wel geanalyseerd dat ze back op back zouden spelen en het bijna een op een zou worden. Toch kwamen we moeilijk aan voetbal toe", zo gaf hij aan. "Dat lag ook aan het veld. Dat was heel glad en hobbelig. Daarom zeiden we ook tegen elkaar dat we vaker de lange bal moesten spelen. Uiteindelijk valt die bal dan wel een keer goed en kun je van daaruit verder. Gelukkig valt dan die 0-1 en weet je dat de tegenstander het mentaal moeilijk gaat krijgen."

De Jong was blij dat Guus Til met een doelpunt en een assist belangrijk was. "Hij klaagt nooit en werkt altijd hard. Als hij er dan staat zoals vandaag werkt hij honderd procent. Dat tekent hem", zei hij daarover. "Hij is een op en top prof en het is heerlijk om hem in het team te hebben."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong erkende espn glad hobbelig klaagt opzettelijk prof til

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage