Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV woensdagavond in eigen huis tegen verrassing Go Ahead Eagles

26 september 2023 09:38

Voor PSV wacht woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het duel stond oorspronkelijk vorige maand op het programma, maar werd verplaatst omdat PSV in de play-offs van de Champions League speelde. Go Ahead is een van de grote verrassingen dit seizoen en staat momenteel op een zesde plek in de Eredivisie.

PSV speelde voor de Eredivisie 33 keer eerder een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Tot nu toe werd er 25 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en eveneens 4 keer verloren. Ook van Go Ahead werd een keer met dubbele cijfers gewonnen. In het seizoen 1973/1974 eindigde het duel in het Philips Stadion in 10-0. Willy van der Kuijlen maakte die avond vier doelpunten.

De selectie van Go Ahead kent met Philippe Rommens en Bobby Adekanye twee spelers die in de jeugdopleiding van PSV hebben gespeeld. Techniektrainer Frank Berghuis speelde ook in de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk nog tot zeven officiële wedstrijden in het eerste elftal.




Tags

eagles eredivisie adekanye berghuis bobby inhaalwedstrijd kuijlen philippe rommens techniektrainer verrassingen willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage