Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Vooral in het begin kwamen we er moeilijk doorheen'

27 september 2023 22:08

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan dat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles vooral in het begin moeilijk ging. "Zij stonden de hele tijd met vijf man samen. De ruimte lag dan bij onze backs, maar we kwamen niet echt tot kansen", aldus De Jong. "Dat duurde tot die goal van mij. Dan weet je dat ze moeten komen. Na rust gaan ze wat opener spelen en maak je de 2-0 en 3-0. Daarna had ik het gevoel dat hun energie op was en creëren we nog meer kansen. Daar hadden we er toch nog meer moeten maken."

De Jong was het eens met de opmerking dat PSV vooral in de eerste helft slordig was. "Gewoon simpele ballen. Dan zet je goed druk en win je de bal, maar raak je hem ook weer kwijt", zo gaf hij aan. "Je maakt het jezelf dan best zwaar en dat was helemaal niet nodig. Gewoon rustig de bal van links naar rechts laten gaan. Soms stond het ook vast aan een kant en probeerden we te geforceerd daar doorheen te komen in plaats van dat we de bal laten gaan."

Door zijn treffers tegen Go Ahead is de aanvoerder van PSV nu topscorer van de Eredivisie van deze eeuw. "Natuurlijk is dat mooi, maar iedereen die mij kent weet dat het bij mij puur om het team draait", zei hij daarover. "Uiteindelijk wil ik met het team prijzen pakken. Daarna zie ik wel wat voor individuele prijzen naar boven komen drijven. Maar het is alleen maar mooi dat je zulke records hebt. Daar kan ik alleen maar trots op zijn."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong drijven eagles eeuw eredivisie espn geforceerd records simpele topscorer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage