Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse VI: 'Hoge druk van Sevilla, enorm aantal voorzetten en ijzersterk bij dode spelmomenten'

2 oktober 2023 01:03

In een uitgebreide analyse heeft Voetbal International de sterktes en zwaktes van Sevilla uitgelicht. Ongeacht de tegenstander zet de Spaanse club zeer fel en hoog op het veld druk waarbij geprobeerd wordt om de tegenstander aan de zijkanten van het veld vast te zetten.

Een van de zwaktes van Sevilla komt direct naar voren indien het de tegenstander lukt om onder de druk uit te spelen omdat de Spanjaarden het lastig hebben tegenover snelle, diepgaande aanvallers.

Sevilla valt ook op met het enorme aantal voorzetten dat het iedere wedstrijd geeft. In de competitie kwam het tot nu toe tot gemiddeld 32 voorzetten per duel, 10 meer dan de nummer twee en drie van La Liga. Met name Marokkaans international Youssef En-Nesyri is ijzersterk in de lucht en wint met regelmaat de kopduels.

Ondanks de vele voorzetten komen de Spanjaarden vanuit open spel echter maar moeizaam tot kansen. Het meeste gevaar komt uit dode spelmomenten met vijf spelers die uitstekend kunnen koppen en nog eens twee of drie spelers die loeren op de afvallende bal.

Volgens VI zal de openingsfase cruciaal worden. Indien het PSV lukt om er een finesse-wedstrijd van te maken waarbij de teams vanuit verzorgd balbezit tot de kansen moeten komen, lijkt de ploeg van Peter Bosz favoriet. Indien het Sevilla lukt om er een fysieke vechtwedstrijd van te maken lijken de Spanjaarden de overhand te krijgen.




Tags

sevilla ijzersterk spelmomenten afvallende bosz diepgaande finesse loeren lucht nesyri openingsfase uitgelicht vechtwedstrijd youssef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage