PSV knokt zich naar gelijkspel tegen Sevilla

3 oktober 2023 23:00

PSV knokt zich naar gelijkspel tegen Sevilla; image source: Pro Shots

PSV heeft dinsdagavond een punt gepakt in de groepsfase van de Champions League. De thuiswedstrijd tegen Sevilla eindigde in 2-2. Luuk de Jong en Jordan Teze zorgden voor de doelpunten.

PSV kende nog een moeizame start van de wedstrijd, maar kreeg al snel de grip te pakken en was veelvuldig in balbezit op de helft van Sevilla. Het was echter lastig om tot kansen te komen omdat de Spanjaarden de boel achterin goed dicht hielden. Het resulteerde vooral in een flink aantal hoekschoppen, maar ook daar vielen nauwelijks kansen uit.

Na ruim een half uur spelen leek PSV dan toch de terechte voorsprong te pakken toen André Ramalho na een vrije trap van Joey Veerman binnen kopte. De Braziliaan stond echter net buitenspel en het doelpunt werd dan ook afgekeurd. Bij rust was het dan ook nog 0-0.

In de tweede helft werd het tempo door beide ploegen flink opgeschroefd en met name Noa Lang vormde een plaag voor de defensie van Sevilla. De international was meerdere keren betrokken bij een goede kans. Hij raakte zelf de paal, zag de bal nog net gered worden toen hij de keeper omspeelde en bezorgde Malik Tillman na een goede pass een grote kans, maar die schoot over.

Sevilla leek al vroeg de voorsprong te pakken nadat Ramalho flink in de fout ging en Sevilla daaruit direct scoorde. Omdat linksback Pedrosa de bal echter op zijn hand kreeg, werd de treffer na tussenkomst van de VAR afgekeurd. Dit tot grote woede van Sevilla, waarbij een van de assistent-trainers naar de tribune werd gestuurd. Ruim een minuut later ontsnapte PSV nogmaals toen het achterin niet goed stond en En-Nesyri vrij op Walter Benítez af kon. De spits schoot echter hard op de lat.

Halverwege de tweede helft kwam dan alsnog de achterstand voor PSV. Uit een hoekschop werd de bal teruggekopt door Sergio Ramos, waarna Gudelj de bal snoeihard in het doel schoot.

PSV ging meer risico nemen. Met Ricardo Pepi binnen de lijnen werd een extra spits ingebracht en PSV ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Daar werd het vijf minuten voor tijd voor beloond toen de bal op de stip ging na een overtreding op Tillman. Luuk de Jong ging achter de bal staan en zorgde daarmee voor de 1-1.

Waar gehoopt werd dat PSV zou doordrukken op jacht naar de overwinning ging het na de aftrap direct weer mis. Letterlijk enkele seconden nadat het spel weer was hervat kwam Sevilla opnieuw op voorsprong. De Spanjaarden kregen alle ruimte om voor te geven en Armal Bella-Kotchap liet zich verrassen zodat En-Nesyri de 1-2 binnen kopte. Twee minuten daarna kon Sevilla de wedstrijd beslissen, maar ontsnapte PSV en kon het toch nog hopen op een puntje.

Uiteindelijk werd het daar diep in blessuretijd voor beloond. Bij de zijlijn werd een overtreding gemaakt op Hirving Lozano zodat er nog een vrije trap volgde voor PSV. Lozano ging zelf achter de bal staan, waarna een kopbal van De Jong volgde. Ietwat uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Jordan Teze en hij tikte de 2-2 tegen de touwen.

In de paar minuten die er nog te spelen waren leken beide teams nog voor de winst te willen gaan, maar kansen en doelpunten vielen er niet meer. PSV en Sevilla moesten dan ook genoegen nemen met een punt.