Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Ik vind dat je thuis moet winnen en dat hebben we niet gedaan'

4 oktober 2023 00:24

Peter Bosz baalde vooral in gesprek met RTL 7 vooral na de wedstrijd. "We komen twee keer terug, maar we wilden winnen en dat hebben we niet gedaan", aldus Bosz. "Ik vind dat je thuis moet winnen en dat hebben we niet gedaan. Maar als je dan twee keer achter komt, zeker als je net gelijk maakt en het binnen een minuut 1-2 is, moet je blij zijn dat het in blessuretijd uiteindelijk gelijk is. Zeker ook als je naar de stand in de groep kijkt. Alles staat heel dicht bij elkaar."

Over het spel was de trainer gedeeltelijk tevreden. "Zij begonnen beter, maar daarna namen wij het initiatief en gingen we voetballen. Soms ook wel overdreven, want soms moet je die bal gewoon wegperen als je onder druk komt te staan. Dan willen we toch de voetballende oplossing zoeken", zo gaf hij aan. "Daar moeten we echt lering uit gaan trekken wanneer we wel kunnen voetballen en wanneer niet. Zij schoten nog op de lat omdat we slecht verdedigden, maar wij raakten ook nog de paal. Zeker via Noa aan de zijkant kwamen we er vaak door. Hij was echt geweldig, maar hij beloonde zichzelf niet."

Gevraagd werd hoe Bosz naar de tweede tegentreffer keek. "Dit is echt een stokpaardje van mij. Ga maar eens kijken in heel Europa hoe vaak er binnen een paar minuten na een goal weer wordt gescoord. Daar probeer je je tegen te wapenen", zei hij daarover. "Ik heb het zelf nog niet terug gezien, maar het kan al niet dat meteen die voorzet daar gegeven kan worden."

Bosz kreeg ook de vraag of dit nu het verschil is tussen Eredivisie en Champions League. "Zeker. We worden een paar keer afgestraft op de dingen die we fout deden en daar kom je in de Eredivisie soms nog mee weg. Dit gaan we ook aan de jongens laten zien, want we moeten hier beter in worden", legde hij uit.




Tags

bosz eredivisie baalde beloonde lering stokpaardje verdedigden wapenen wegperen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage