PSV overtuigt tegen Sparta met ruime overwinning

8 oktober 2023 18:44

PSV overtuigt tegen Sparta met ruime overwinning; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie wederom weten te winnen. De ploeg van Peter Bosz kende geen enkel probleem met Sparta en won probleemloos met 0-4. Malik Tillman, Johan Bakayoko, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong maakten de doelpunten.

PSV begon uitstekend aan de openingsfase en kreeg in de eerste minuten al enkele goede kansen. Malik Tillman zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Olij, terwijl zowel Noa Lang als Olivier Boscagli de lat raakte.

Nadat Jordan Teze een prachtige vrije trap ook nog nipt gered zag worden moest PSV noodgedwongen wisselen vanwege een blessure van Lang en kwam Hirving Lozano binnen de lijnen.

Vlak voor rust leek PSV de volkomen terechte voorsprong te pakken na een heerlijke kopbal van Luuk de Jong. Omdat een flinke tijd daarvoor een overtreding werd gemaakt door Malik Tillman werd door toedoen van de VAR de treffer geannuleerd.

In de tweede helft ging PSV ook meteen op jacht na de openingstreffer. Het was echter Sparta dat als eerste plotseling een grote kans kreeg. Omdat de bal verkeerd werd geraakt ging hij echter naast het doel.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Na een uitstekende actie van Lozano kwam de bal via De Jong bij Tillman en hij zorgde voor de 0-1.

Enkele minuten later was het opnieuw raak toen Johan Bakayoko naar binnen ging en op heerlijke wijze de bal in de kruising schoot.

Sparta probeerde aanvallender te gaan spelen om de aansluitingstreffer af te dwingen, waardoor er voor PSV meer ruimte was om te counteren.

De definitieve beslissing viel uiteindelijk in de 80ste minuut toen een kopbal van Guus Til nog kon worden gekeerd, maar Yorbe Vertessen de rebound in het doel werkte.

Ook De Jong kwam alsnog op het scorebord. De bal ging op de stip na een overtreding op Lozano. De penalty van de aanvoerder werd gekeerd, maar hij tikte de rebound wel in het doel.

Na acht speelrondes is PSV daarom nog altijd zonder puntverlies. Na de interlandbreak is Fortuna Sittarr de eerstvolgende tegenstander.