Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis Higler: 'In de aanvalsfase van PSV was een duidelijke overtreding'

8 oktober 2023 22:39

Scheidsrechter Dennis Higler werd op ESPN gevraagd naar de reden waarom het doelpunt van Luuk de Jong werd afgekeurd door de VAR. "In de aanvalsfase van PSV zit een duidelijke overtreding van Tillman. Op moment als die duidelijke overtreding er is zal de VAR mij roepen en dan is het aan mij om die overtreding te beoordelen en te beoordelen of het in diezelfde aanvalsfase is", aldus Higler. "De spelregel zegt dat de aanvalsfase stopt als de bal helemaal terug wordt uitverdedigd. Je ziet dat PSV de controle behoudt en continue rond de zestien aan het voetballen is."

Higler ging verder: "De Guzman is inderdaad terug in positie, maar dat is in dit geval geen argument. De aanvalsfase is één fase waarin wordt gevoetbald en daaruit wordt gescoord. Dan wordt gekeken of er een overtreding was en dat was het geval, dus gaan we terug naar die overtreding."

De scheidsrechter bevestigde dat het een geldig doelpunt zou zijn als de bal verder terug zou zijn gespeeld door PSV. "Het gaat erom of het één vloeiende aanval is", zo gaf hij aan. "Als Veerman de bal terugspeelt op bijvoorbeeld Ramalho of Teze houdt die aanvalsfase op en ontstaat er dan een nieuwe."




Discussieer mee op de forums


Tags

aanvalsfase higler var continue espn guzman jong ramalho spelregel terugspeelt teze tillman uitverdedigd veerman vloeiende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage