Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor in eigen huis nog nooit een competitieduel van Fortuna

19 oktober 2023 00:22

Voor PSV begint zaterdagavond het derde blok aan wedstrijden met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers presteren vooralsnog wisselvallig en staan na acht speelrondes op een negende plek in de Eredivisie. Vooral scorend heeft de ploeg van Danny Buijs het lastig, aangezien maar drie clubs tot minder doelpunten kwamen.

PSV speelde voor de Eredivisie 24 keer eerder tegen Fortuna Sittard. Daarin kan het uitstekende cijfers overleggen, aangezien 21 ontmoetingen werden gewonnen en 3 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. In competitieverband verloor PSV in het Philips Stadion nog nooit van Fortuna Sittard. De grootste zege is 5-0 en dat lukte al vier keer. De laatste keer was in maart van vorig jaar.

De selectie van Fortuna Sittard kent twee spelers met een verleden bij PSV. Reserve-keeper Luuk Koopmans stond vijf seizoenen onder contract bij PSV, waarin hij ook werd verhuurd aan MVV en ADO Den Haag. Een officieel duel in het eerste elftal van PSV speelde hij niet. Mede door meerdere schouderblessures kwam hij uiteindelijk tot maar 25 wedstrijden voor Jong PSV.

Ook Nathan Markelo speelde bij PSV. In het seizoen 2021/2022 speelde hij voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en speelde hij 30 wedstrijden. Zowel Markelo als Koopmans tekende afgelopen zomer een contract bij Fortuna Sittard, maar beiden wachten nog op hun officiële debuut.




Tags

fortuna eredivisie jong koopmans markelo ado danny nathan schouderblessures scorend wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage