Transparent
Inloggen
Sluiten

RC Lens verrassende koploper in de groepsfase

22 oktober 2023 21:57

Voor PSV wacht dinsdagavond weer de Champions League. In Frankrijk staat de uitwedstrijd tegen RC Lens op het programma. RC Lens kent in de eigen competitie een heel moeizaam seizoen en staat net boven de degradatiestreep. In de Champions League is het echter verrassend de koploper nadat in eigen huis van Arsenal werd gewonnen.

PSV speelde nog niet eerder een officiële wedstrijd tegen RC Lens. De Franse ploeg heeft dan ook nog geen uitgebreid verleden in Europees verband. Wel speelde het twee keer eerder tegen een andere Nederlandse club. In 1975 was FC Den Haag te sterk in de Europa Cup II en won het beide duels. In 1999 werd Vitesse in de UEFA Cup wel verslagen.

Gekeken naar de historie speelde PSV in totaal 18 keer een officieel duel op Franse bodem. De balans daarin is niet goed, want slechts 2 keer werd er gewonnen. Dat was in 2005 tegen AS Monaco en in 2006 tegen Bordeaux. In totaal werd er 9 keer gelijk gespeeld in Frankrijk en 7 keer verloren. De laatste keer dat PSV in Frankrijk speelde was vorig seizoen in de voorronde van de Champions League. Toen werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen AS Monaco.




Tags

lens frankrijk monaco arsenal bodem bordeaux degradatiestreep historie uefa vitesse voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage