Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse VI: 'Tien-positie van PSV cruciaal, middenveld van Lens kwetsbaar'

22 oktober 2023 22:26

In een uitgebreide analyse heeft Voetbal International de sterktes en zwaktes geanalyseerd van RC Lens. De Franse ploeg speelt vrij defensief in een 5-2-3 systeem en loert daarbij op de counter. Met name via de vleugelverdedigers wordt het geregeld gevaarlijk via de tegenaanval, terwijl het in het centrum van de aanval ook een snelle spits heeft staan.

De twee vleugelverdedigers vervullen ook een belangrijke rol indien RC Lens lange tijd aan de bal is. Het meeste gevaar is afkomstig als de ene vleugelverdediger als extra aanvaller aansluit in de zestien meter op moment dat vanaf de andere vleugel een voorzet wordt gegeven.

De zwakte bij Lens ligt op het middenveld. Ivoriaans international Seko Fofana was afgelopen jaar de belangrijke pion binnen de ploeg, maar hij is afgelopen zomer vertrokken. Sindsdien heeft Lens veel problemen om zijn verlies op te vangen. Niet alleen komen er weinig aanvullende impulsen vanaf het middenveld, maar liggen hier ook de kwetsbaarheden indien de tegenstander kan counteren. De afstanden tussen de verdediging en de middenvelder zijn vaak te groot, waardoor de tien-positie van PSV cruciaal lijkt te worden.

Om aanvallend voor meer gevaar te zorgen is Lens in de afgelopen weken meer risico gaan nemen bij dode spelsituaties en gaan alle veldspelers mee naar voren.

Volgens VI zal PSV in beide duels de favoriet zijn, maar is het wel gewaarschuwd omdat Lens gedreven is in het ontregelen van de middelste zone van het veld, heeft het dynamische vleugelverdedigers en een snelle spits. De prestaties van de ploeg van Peter Bosz bij defensieve omschakelmomenten lijken bepalend te zijn en zal duidelijk worden hoe PSV is gegroeid ten opzichte van de wedstrijden tegen Arsenal en Sevilla, toen de ploeg meerdere keren kwetsbaar oogde op dit punt.




Tags

lens kwetsbaar vleugelverdedigers afstanden arsenal bosz counter counteren dynamische fofana gewaarschuwd ivoriaans omschakelmomenten ontregelen pion seko sevilla tegenaanval vleugel vleugelverdediger zwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage