PSV strijdend naar gelijkspel tegen Lens

24 oktober 2023 22:55

PSV strijdend naar gelijkspel tegen Lens; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Champions League opnieuw een punt weten te pakken. Het uitduel tegen RC Lens eindigde in een 1-1 gelijkspel. Johan Bakayoko maakte de enige treffer voor PSV.

PSV kende in Frankrijk een moeizame start van de wedstrijd. In de openingsfase kwam de thuisploeg er meerdere keren gevaarlijk uit. Het zorgde echter niet voor grote kansen, ondanks dat Walter Benítez ook een paar keer in actie moest komen.

Langzaam kreeg de ploeg van Peter Bosz meer grip op de wedstrijd. Beide ploegen waren echter te slordig aan de bal en leken geen risico te willen nemen uit angst voor de counter van de tegenpartij.

Toch kreeg PSV halverwege de eerste helft plotseling een enorme kans. Hirving Lozano kwam goed naar binnen en krulde de bal op de paal. Verder gebeurde er voor rust niets noemenswaardig meer, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand richting de thee gingen.

PSV kwam vervolgens een stuk sterker uit de kleedkamer. Al snel leek Lozano opnieuw een goede kans te krijgen, maar kon zijn schot nog net geblokt worden. Enkele minuten later was het alsnog raak toen Lozano opnieuw naar binnen kwam en de bal via Malik Tillman bij Johan Bakayoko kwam. De international van België kwam naar binnen en verraste met een heerlijke knal de keeper in de verre hoek.

De thuisploeg voerde de druk direct op. Nadat er drie wissels binnen de lijnen gekomen waren, volgde al snel de gelijkmaker. Het stond achterin bij PSV verkeerd bij een voorzet en Wahi tikte uiteindelijk op knappe wijze de 1-1 binnen.

PSV was het vervolgens even helemaal kwijt en Lens kwam meerdere keren dicht in de buurt van de tweede treffer. Toch was PSV een kwartier voor tijd plotseling ook dicht bij een doelpunt, maar een vrije trap van Joey Veerman ging via de muur net naast het doel.

Beide ploegen leken in de slotfase voor de winst te gaan. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte André Ramalho uit een vrije trap van Veerman net naast het doel, terwijl vlak daarvoor invaller Yorbe Vertessen na een gevaarlijke uitbraak de bal net niet bij Luuk de Jong kon krijgen.

In de laatste minuut van de blessuretijd kwam PSV er nog een keer gevaarlijk uit, maar lukte het de aanvallers net niet om te schieten. Het duel eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel.