Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax al meer dan twee maanden niet meer gewonnen

27 oktober 2023 01:23

Voor PSV staat er zondag weer een topaffiche op het programma als de thuiswedstrijd tegen Ajax wacht. De Amsterdammers kennen tot nu toe een dramatisch seizoen. Ze staan in de Eredivisie op de zeventiende plek en kennen de zwakste start uit de clubhistorie. Al ruim twee maanden werd er geen wedstrijd meer gewonnen en begin deze week betekende dat het vertrek van trainer Maurice Steijn.

PSV - Ajax stond voor de Eredivisie al 67 keer eerder op het programma. PSV won 33 keer, speelde 17 keer gelijk en verloor ook 17 keer. De grootste zege ooit is 6-2 en dat lukte in de seizoenen 1975/1976 en 2008/2009.

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn speelde eerder voor PSV en kwam toen tot 149 officiële wedstrijden. Noa Lang en Sergiño Dest zijn juist afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Vanwege een blessure zal Lang echter niet in actie kunnen komen tegen zijn oude club.




Tags

eredivisie bergwijn betekende dest maurice steijn topaffiche zwakste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage