Transparent
Inloggen
Sluiten

Hans van Breukelen: 'Walter Benítez is een hele stabiele doelman'

3 november 2023 22:13 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Hans van Breukelen: "Walter Benítez is een hele stabiele doelman"; image source: Pro Shots

Tegenover Voetbal International is Hans van Breukelen zeer positief over Walter Benítez in het doel van PSV. "Walter is een hele stabiele doelman. Je ziet hem zelden echt hele grote fouten maken", aldus de voormalige topkeeper." Die ene ketser bij Rangers uit vorige seizoen was echt een uitzondering."

Van Breukelen gaat verder: "Ik vind hem ook heel comfortabel met zijn voeten, hij kan dus de grote ruimte voor hem goed bespelen. Eigenlijk keept Walter altijd wel een zeven. Hij is heel degelijk en een rustige, zekere stabiele factor in het doel."

Volgens de oud-keeper is Benítez natuurlijk ook afhankelijk van wat er voor hem gebeurt. " Maar het zegt genoeg dat hij pas vijf goals tegen heeft gekregen, waarvan twee strafschoppen. Sodemieters, dat is goed, hoor", zo geeft hij aan. "Dit seizoen was het eerste doelpunt uit tegen Arsenal zijn enige foutje van dit seizoen. Hij verwerkt uiteindelijk de bal niet goed genoeg naar de zijkant. Dan kijk ik even kritisch."

Van Breukelen beseft wel dat er ook op een andere manier wordt gekeken naar keepers van PSV. "Hoeveel punten pak je per seizoen voor de club?, dat is bij een doelman van PSV altijd de vraag", zegt hij daarover. "Wat je in elk geval niet wil, is dat keepers punten verspelen. Dus hoop je ook bij Walter op waanzinnig goede reddingen. Zoals in het duel met Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal bijvoorbeeld. Ik gun Walter dat hij wedstrijden over de streep trekt voor PSV. Dat gebeurt nu weinig omdat PSV heel aanvallend speelt en veel scoort."

Wel ziet hij nog een verbeterpunt voor de Argentijnse doelman. "Het coachen van je verdediging is een belangrijk aspect bij keepen. Je moet een keer iemand op zijn sodemieter durven geven als het nodig is. Als de afspraken niet zijn nagekomen. Man en paard noemen", legt hij uit. "Dat zit toch wat minder in zijn karakter, maar het hoort wel bij zijn vak. Berry zei weleens dat ik hem helemaal de pestpokken schold als hij op twee meter stond te dekken. Topsport is continu hele hoge eisen stellen. Om uiteindelijk elkaar en dus het team beter te maken."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

walter breukelen benitez hans arsenal berry dekken factor feyenoord keept ketser paard pestpokken rangers schold sodemieter sodemieters verbeterpunt verspelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Benitez is een betrouwbare doelman in de zin van dat hij niet vaak grote fouten maakt. Maar ik zie hem ook niet vaak een echte bijzondere redding maken (uitzondering is de thuiswedstrijd tegen Ajax, waarin hij een paar prachtige reddingen had). Van een PSV keeper verwacht ik dat hij met enige regelmaat een bal tegenhoudt die bij 15 van de 18 Eredivisiedoelmannen een goal is. Gomes had dat, Unnerstall ook, maar bij Benitez zie ik dat niet.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik mis ook dat een doelman zijn doel uit komt en ballen uit de lucht plukt zodat elke gevaar meteen voorbij is. Gomes en Van Beveren deden dat wel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Die twee waren buiten categorie, Benitez is vaak n 7 idd, tegen 020 pakt ie die kobal goed en die schuiver van berghuis, kunt ook met 1-4 de rust in gaan anders, ik ben blij met hem , wat mis ik issakson niet, had ooit n goede reflex maar die heeft alleen letterlijk Utrecht uit voor ons gewonnen , maar veel vaker punten gekost
+1/-0

 
9 maanden geleden
1:1 met Brobbey pakte hij ook goed.

Maar dat is ook het ding. Hij is beter dan Isaksson, Drommel en Mvogo. Maar slechter dan Gomes en Unnerstall. Al met al mogen we niet klagen, maar je streeft altijd een topkeeper onder de lat na, zoals Feyenoord dat nu wel heeft en Ajax dat had met Onana.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zo bijzonder is Unnerstall toch niet? Heel goed op de lijn, maar eenmaal daar vanaf is het echt heel zwak. In de top kom je er niet mee weg met alleen uitblinken op de lijn. Helemaal als je zo aanvallend speelt als PSV nu doet.

Unnerstall zou in het laatste team van Cocu top zijn geweest. Nu zou ik altijd voor Benitez gaan. In mijn ogen duidelijk de beste keeper die we sinds Gomes hebben gehad.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Ik heb een zwak voor Unnerstall. Enorme uitstraling. Persoonlijk beoordeel ik een keeper vooral op zijn vermogen om ballen tegen te houden. Dat Drommel beter kan voetballen dan Luuk de Jong is leuk, maar ik heb liever een doelman die met enige regelmaat een op het oog onhoudbare bal tegenhoudt. Dat zie ik bij Unnerstall bijna wekelijks, al snap ik ook dat die meer kansen krijgt om zich te onderscheiden.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Benitez is echt wel een betere en completere keeper dan Unnerstall. Enige pluspunt dat ik Unnerstall geef zijn puur zijn reflexen. Komt alleen nog wel een stuk meer kijken bij keepen.

Unnerstall won af en toe punten, maar gaf ze te vaak ook weg door onbenulligheden.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hadden we nou 0 tegen met een betere keeper dan?
+1/-0

9 maanden geleden
Van mij hoeft een keeper niet perse punten te pakken. Liever alles met ruime cijfers winnen en dat het niet aan de keeper hoeft te liggen. 30 punten uit 10 wedstrijden, alles met minimaal 2 doelpunten verschil. Niet heel onlogisch dat de keeper dan niet direct punten voor je pakt.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Idd, als je keeper de punten moet pakken zou het er wel uitzien;-)
+2/-0

9 maanden geleden
Eens met de Breuk. Het is de beste keeper sinds Gomes en is beter dan velen denken mijns inziens.
+1/-0

9 maanden geleden
Voor PSV meer dan verdienstelijke keeper. Geen wereld top maar dan had hij ook niet hier gepeeld.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi