PSV haalt uit met enorme winst in Almelo

4 november 2023 18:27

PSV haalt uit met enorme winst in Almelo; image source: Pro Shots

PSV blijft in de Eredivisie de perfecte score houden. Zaterdag werd het uitduel tegen Heracles Almelo met grote overmacht met 0-6 gewonnen. Luuk de Jong, Jerdy Schouten, Malik Tillman, André Ramalho, Guus Til en Ricardo Pepi zorgden voor de doelpunten.

PSV was vanaf de aftrap direct de bovenliggende partij. In de openingsminuten volgden al een paar mogelijkheden, terwijl Luuk de Jong na zo'n tien minuten een enorme kans kreeg. Hij zag de doelman echter redding brengen.

Enkele minuten later kreeg ook Guus Til een enorme kans, maar zijn poging ging net naast het doel. Scheidsrechter Kooij miste echter de overtreding die op Til werd gemaakt toen hij schoot. De VAR greep echter in. PSV kreeg een penalty en Heracles-aanvoerder Hoogma werd met rood van het veld gestuurd. De Jong ging als vaste penaltynemer weer achter de bal staan en zorgde daarmee voor de openingstreffer.

Al snel was de aanvoerder dicht bij zijn tweede treffer maar na een vrije trap van Joey Veerman kopte hij op de paal. PSV bleef met de man meer situatie heer en meester en kreeg voldoende kansen om nog voor rust de wedstrijd al te beslissen. De Jong zag de doelman opnieuw redding brengen na een poging van hem, terwijl Til op de lat kopte.

Een minuut voor rust volgde dan toch de tweede treffer. Na een geweldige pass van Jordan Teze kon Jerdy Schouten richting het doel en de middenvelder maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV. Met een 0-2 voorsprong gingen beide ploegen daardoor het rustsignaal tegemoet.

Aan het begin van de tweede helft wisselde Peter Bosz direct voor de eerste keer en haalde hij Schouten van het veld. Voor hem kwam Ismael Saibari binnen de lijnen. De international van Marokko moest zich na enkele minuten echter al laten wisselen toen hij een bal tegen zijn oog kreeg.

Ook in de tweede helft was PSV duidelijk de betere ploeg, maar was het in de afwerking te slordig. Til was met een schot op de paal nog het dichtst bij een treffer.

Heracles kon daardoor hoop houden op de aansluitingstreffer en kreeg na een uur spelen plotseling een enorme kans. De poging ging echter net naast het doel. PSV leek daardoor meteen wakker geschud te zijn. Enkele seconden later raakte Hirving Lozano de paal, terwijl al snel de 0-3 volgde. Na een perfecte voorzet van Veerman hoefde Malik Tillman alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten en was de derde treffer een feit.

De vierde treffer volgde al snel en opnieuw stond Veerman aan de basis van het doelpunt. Uit een vrije trap van de middenvelder tikte Ricardo Pepi de bal opzij, waarna André Ramalho de bal lekker raakte en de 0-4 binnenschoot.

Een kwartier voor tijd volgde nog een mooi moment toen Jetro Willems mocht invallen bij de thuisploeg. Dat werd vooral vanuit het uitvak met veel gejuich ontvangen en hij werd dan ook veelvuldig toegezongen.

Net op het moment dat PSV het rustiger aan leek te gaan doen en de resterende minuten uit te tikken met oog op de cruciale wedstrijd tegen RC Lens van aankomende woensdag. Til dacht daar anders over en na een hele knappe aanname schoot hij de 0-5 binnen.

Meer spelers leken nog een treffer te willen maken en na slordig uitverdedigen van Heracles was het uiteindelijk Ricardo Pepi die voor de 0-6 zorgde. In de resterende minuten probeerde PSV ook nog voor een zevende doelpunt te zorgen, maar gescoord werd er niet meer. Met een 0-6 zege kende de ploeg echter wel een meer dan uitstekende generale voor de wedstrijd tegen Lens van komende woensdag.