Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'Luuk de Jong belt mij als hij weer in beeld wil zijn bij Oranje'

6 november 2023 21:16 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Ronald Koeman: "Luuk de Jong belt mij als hij weer in beeld wil zijn bij Oranje"; image source: Pro Shots

Maandagavond heeft bondscoach Ronald Koeman bij Ziggo Sport gereageerd op de status van Luuk de Jong als international. Ondanks dat de aanvaller aan heeft gegeven zijn interlandloopbaan beëindigd te hebben, wordt al weken geroepen om hem in de spits van Oranje. "Natuurlijk heb ik contact gehad met Luuk", aldus Koeman. "Ik heb afgesproken dat als hij in beeld wil zijn hij mij een belletje geeft. Dan is het aan mij of hij wordt opgeroepen. Dat is nu de status."

Koeman nam onlangs zelf contact op om duidelijkheid te krijgen. "Hij zei wederom hetzelfde als de eerste keer toen ik hem belde. Hij vond het lullig gezien de goede band die wij hebben, maar hij wil tijdens de interlandperiode rust", zo gaf de bondscoach aan. "Dat is heel jammer, maar die beslissing respecteer ik."

Of de spits in aanmerking zou komen voor het EK als hij zich komende zomer wel weer beschikbaar zou stellen weet Koeman nog niet. "Die vraag begrijp ik, maar daar moet ik echt eerst over nadenken", zei hij daarover. "Daar heb ik nu eerlijk gezegd geen antwoord op."
Discussieer mee op de forums


Tags

koeman jong oranje respecteer ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Voelde dit soort "machtspelletje" al aankomen, kinderachtig gedoe.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Welk 'machtspelletje'? Hij zegt toch niks geks dat het aan De Jong zelf is als hij weer beschikbaar wil zijn voor het Nederlands elftal? Net zoals dat het aan hem dan is of hij wordt opgeroepen.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Vind ik vriend, jij mag het interpreteren zoals jij het vind is jou goed recht.
Ik vind dat Luuk zich bijkans beschikbaar stelt en Koeman zich daarboven stelt en duidelijk maakt dat Luuk niet zozeer nodig is en geparkeerd staat.
+1/-1

 
4 maanden geleden
De Jong heeft juist vanaf het begin aangegeven dat en waarom hij niet beschikbaar is. En Koeman dat hij hem erg nu graag bij zou hebben. En beiden geven aan een hele goede band met elkaar te hebben. Je ziet volgens mij dingen die er niet zijn en die nergens op gebaseerd zijn.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Als Koeman hem er zo graag bij heeft waarom roept hij hem dan niet op?
Als Luuk vind dat hij beschikbaar is waarom waarom via via spelen? Ja hij weet mijn nummer, en Koeman vind dat ook van Luuk en dat Luuk zijn nummer weet
En als de heren zo'n goede band onderhouden waarom dan dat geblabla in de media ipv actie ondernemen? Dat is dus mijn standpunt.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Koeman roept hem niet op omdat Luuk niet beschikbaar is :idee Luuk zegt vanaf het begin al dat hij zijn interlandloopbaan heeft beëindigd. Het is een oproep vanuit de media dat hij terug moet keren, maar hij heeft nu al een paar keer aangegeven dat hij dat zelf niet wil.

Ik mis nog steeds het machtsspelletje wat nu gaande zou zijn.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Sorry als je nu nog niet begrijpt waar ik op doel, maar ik laat me niet verder verleiden tot onnodig jou mening mijn mening enz, ik respecteer ieders mening dus dat je niet mee eens met mij bent in dezen tja, dan houd het wat mij betreft met alle respect op.
+1/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Enige kinderachtige gedoe dat ik heb meegekregen in deze kwestie is die van journalisten en analisten die een simpele nee niet kunnen accepteren en constant de deur op een kier proberen te duwen. Achteraf proberen ze dan ook nog te beweren dat de Jong de deur zelf open had gezet hahaha.

Machtsspelletje heb ik gemist om eerlijk te zijn.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Ik ga het geeneens meer proberen uit te leggen, het word door beide heren op een sluwe manier uitgespeeld
+1/-0

 
4 maanden geleden
Als ik me niet vergist hebben zij beiden in beeld het nodige warm gehouden, pin me der niet op hoor
+1/-0

4 maanden geleden
Lekker negeren. Op het moment dat de ajaksspitsjes enigszins presteren is hij toch meteen niet meer nodig. Gewoon je rust pakken. Niet lullig bedoeld, maar hij is toch al op leeftijd en zijn speelwijze kocht veel kracht en hij krijgt veel te verwerken.
+2/-0

4 maanden geleden
En nu heeft hij ook eens de tijd om lekker in een Dinopak in Eindhoven rond te wandelen
+3/-0

4 maanden geleden
Luuk, stop al je energie maar lekker in PSV, dat NL-elftal kan me echt niet boeien.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Nee, team VS momenteel leuker voor ons
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko binnenkant bodo bosz brobbey caroline dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker