Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV strijdend naar overwinning tegen Lens

8 november 2023 23:01
Foto: Pro Shots

PSV strijdend naar overwinning tegen Lens; image source: Pro Shots

PSV heeft woensdagavond na een enerverende wedstrijd gewonnen van RC Lens. In het Philips Stadion werd met 1-0 gewonnen. Luuk de Jong maakte het enige doelpunt.

PSV had het vanaf het beginsignaal erg lastig. Lens klapte er vol op en kon er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk tussenuit komen. Tot grote kansen leidde dat niet, maar de ploeg van Peter Bosz kwam zelf nauwelijks tot voetballen toe.

De eerste keer dat PSV tot een kans kwam, was het direct raak. Een voorzet van Johan Bakayoko werd op een schitterende manier door Luuk de Jong in het doel gekopt en de 1-0 was daarmee een feit.

Wat volgde was een wedstrijd waarin voor rust nauwelijks nog gevoetbald werd. Met name de Franse ploeg was zeer fel in de duels en dat zorgde voor veel kaarten en opstootjes. Databureau Opta zocht uit dat de zes kaarten die in de eerste helft werden gegeven een evenaring waren van een record in de Champions League.

Na rust kwam PSV een stuk feller uit de kleedkamer en leek het de wedstrijd vroegtijdig te willen beslissen. Veel uitgespeelde kansen kwamen er niet, waardoor Lens hoop kon blijven houden op een resultaat en de druk steeds verder opvoerde.

PSV begon het steeds zwaarder te krijgen en Lens kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De ploeg ontsnapte vooral toen de bal bij de tweede bal voor het inkoppen leek, maar de mee opgekomen linksback van Lens gleed op dat moment uit.

In de slotfase kon PSV er in de counter weer een paar keer gevaarlijk uitkomen en liet het meerdere mogelijkheden onbenut om de tweede van de avond te maken. Met name Hirving Lozano liet een gigantische mogelijkheid liggen. In plaats van af te geven op de volledig vrijstaande Bakayoko besloot hij zelf te schieten en zag hij de doelman nog redding brengen.

Enkele minuten na dat moment ontsnapte PSV toen een schot van Guilavogui op de paal belandde. De Franse aanvaller werd vervolgens de schlemiel binnen de ploeg van Lens, want niet veel later ontving hij na een pittige overtreding zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken.

In de resterende minuten was het voor PSV knokken om de zege overeind te trekken en haalde invaller Malik Tillman na een hoekschop nog de bal van de lijn. Toen scheidsrechter Siebert affloot was de ontlading in het Philips Stadion dan ook enorm.

PSV steeg daarmee naar de tweede plaats in de groep. De ploeg heeft evenveel punten als RC Lens, maar op basis van het onderlinge resultaat staat PSV boven de Fransen. Arsenal won in Londen met 2-0 van Sevilla, zodat Arsenal met negen punten groepshoofd is, terwijl Sevilla op twee punten staat.




Discussieer mee op de forums


Tags

lens arsenal bakayoko jong sevilla strijdend affloot beginsignaal bosz counter databureau enerverende evenaring feller gigantische gleed groepshoofd guilavogui inkoppen londen lozano malik onbenut openingsfase opgekomen opstootjes opta opvoerde schlemiel siebert tillman tussenuit vrijstaande zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage