Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het kostte heel veel energie vandaag'

9 november 2023 00:29

Luuk de Jong was het in gesprek met RTL 7 eens met de opmerking dat het voor PSV op het tandvlees was. "Het kostte heel veel energie vandaag. Dat zag je ook wel", aldus De Jong. "Zij hanteerden een speelstijl van vol een-op-een spelen en dan druk zetten. Dan kun je wel gaan proberen op te bouwen, maar dat is lastig. Dan krijg je veel lange ballen en tweede ballen, daarvoor vechten."

De aanvoerder ging verder: "In de eerste helft hadden we daar wel moeite mee. We scoorden dan wel een goal, maar we hadden moeite om de controle te krijgen. In de tweede helft gingen we beter voetballen. Uiteindelijk hebben we niet heel grote kansen weggegeven. In de eindfase hadden we zelf nog de tweede en derde moeten maken."

Gevraagd werd aan De Jong waarom het zo onvriendelijk was op en langs het veld. "Ik merkte aan hun dat ze echt heel erg bezig waren met provoceren en te zorgen dat wij ergens op reageerden", zo gaf hij aan. "Ik had het gevoel dat ze alleen maar bezig waren om ons kaarten aan te naaien en te hopen op een rode kaart, zodat ze misschien konden zo domineren. Ik vond het zeker niet netjes hoe zij bezig waren op het veld, maar dat was bij hun ook al. Alleen maar bezig met provoceren. Dat lach ik alleen maar weg."

De spits kreeg ook de vraag of hij nu de beste kopper ter wereld is. "Dat zal ik zelf nooit gaan zeggen. Ik vind het heel mooi dat mensen die complimenten geven en natuurlijk is dat een specialiteit van mij", zei hij daarover. "Ik vind het jammer dat die ballen soms niet vaker in de zestien worden gegooid, want dat is een kwaliteit. Maar de beste ter wereld? Er zijn een hele hoop goeie koppers."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong domineren hanteerden kopper lach onvriendelijk reageerden speelstijl tandvlees

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage