Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Ik moet onze jongens een compliment geven'

9 november 2023 00:41

Peter Bosz was in gesprek met RTL 7 vooral heel blij met de overwinning. "We hebben wel beter wedstrijden gespeeld, maar dit had ik eigenlijk ook al daar verwacht", aldus Bosz. "Het was een heel gevecht. Lens is een ploeg die heel fysiek speelt en er volop klapte. Daar hadden we het toch moeilijk mee."

De trainer kreeg de opmerking dat de mythe dat zijn teams geen lange ballen mogen spelen wel begraven kan worden. "Is dat een mythe dan?", reageerde hij daarop. "De tactiek was wel anders. De bedoeling was om tegen een ploeg die zo wil spelen goed te voetballen. Maar zij speelden extreem een-op-een. Dan moet je wel de lange bal spelen."

Gevraagd werd of hij gevreesd had dat het mis kon gaan met de kaarten die de scheidsrechter had gegeven. "Zij zijn dit gewend. Zij spelen in Frankrijk iedere wedstrijd zo", zei Bosz daarover. "Wij zijn dat niet gewend en willen het van voetbal hebben. We hebben vandaag een spel moeten spelen waar zij beter in zijn. Ik moet daarin onze jongens een compliment geven, want zij hebben gedaan wat nodig was."

Bosz was lovend over het spel van André Ramalho. "Ik ben er zelfs over uitgelachen toen ik zei dat ik hem wel een goede verdediger vind", zo gaf hij aan. "Natuurlijk maakt hij zijn fouten, maar vandaag heb je kunnen zien dat hij volledig in zijn kracht kwam. En niet alleen hij, maar ook Boscagli. Hij is een jongen die het van voetbal moet hebben, maar hij ging ook mee in de strijd. Die jongens hebben het echt fantastisch gedaan."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz mythe begraven boscagli frankrijk gevreesd lens ramalho

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage