Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjoerd Mossou: "Bosz preekt schaamteloos voor eigen parochie"

11 november 2023 10:38 - AD
Foto: Pro Shots

Sjoerd Mossou: "Bosz preekt schaamteloos voor eigen parochie"; image source: Pro Shots

In het AD gaat columnist Sjoerd Mossou in op de kritiek van PSV-trainer Peter Bosz op de regels in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor zijn van blessures terugkerende spelers daar geen wedstrijdritme kunnen opdoen. Volgens Mossou leidt de deelname van de beloftenteams al jaren tot "flagrante competitievervalsing" in de KKD: "Uitslagen hangen rechtstreeks samen met de speeldag: op vrijdagen treden de Jong-teams vaak met heel andere teams aan dan op maandag".

Meer op AD




Tags

mossou bosz parochie schaamteloos columnist competitievervalsing jong kkd speeldag wedstrijdritme

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Interessante column, maar in wezen doet Sjoerd zelf niet anders. Hij neemt het op voor het rechterrijtje van de Eredivisie en het linkerrijtje van de KKD waarbij de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

Wie goed kijkt naar de elftallen in het rechterrijtje van de Eredivisie en het linkerrijtje van de KKD ziet direct de waarde van de Jong elftallen. In menig team zitten oud spelers uit de jeugdopleidingen die gebaat zijn geweest met de weerstand in de KKD. Jongens die het 1e van ons PSV, Utreg, AZ of 020 niet gehaald hebben maar gegroeid zijn in de KKD. Ga maar eens turven zou ik zeggen.

Sjoerd daarentegen doet daar wat badinerend over 'Het is zogezegd ‘goed voor het Nederlandse voetbal’, klinkt het dan', waarmee hij de waarde van de jong elftallen voor het NL voetbal ontkent. Maar als hij daadwerkelijk was gaan (hij neemt zelf het woord statistiek in de mond) had hij geleerd dat de retoriek die hij toepast in bovenstaande zin "...klinkt het dan" net zo genânt is als hetgeen hij Bosz verwijt. Of misschien nog wel erger. Bosz geeft duidelijk aan wat zijn doel is 'opleiden en herstel', Mossou daarentegen gooit alles op de hoop 'eerlijke competitie', wat dat ook moge zijn, en doet daarmee alsof de rest niet terzake doet.

Maar competitie is onderlinge concurrentie, weerstand, ontwikkeling en doorzetten. En dat allemaal met als doel dat de beste komt bovendrijven. In de voetbalpiramide is dat niet de beste in de KKD. De KKD is een opmaat naar meer weerstand.

Maar goed, terug naar de kern. Mossou verwijt Bosz iets op basis van onderbuikgevoel wat hij niet hard maakt. Hij beweert van alles, maar maakt niets hard en vindt dat hij het gelijk aan zijn zijde heeft omdat hij opkomt voor de 'basisprincipes van eerlijke competitie'.

Ik vind de columns van Mossou vaak leuk geschreven en vermakelijk, maar hier hier speelt hij in op onderbuikgevoel zonder met harde data te komen. Om in zijn eigen woorden te spreken: "Dat is niet alleen arrogant, maar vooral gênant."
+13/-0

 
6 maanden geleden
Hij is zelf fanatiek NAC supporter dus de nodige objectiviteit mist hier. Ze hadden beter een andere journalist dit kunnen laten oppakken, al ben ik het wel met hem eens.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Een NAC-supporter met erg warme gevoelens voor feijenooit. En laat dat nou net een club zijn die geen jongteam in de kkd rond heeft lopen momenteel (tot hun grote spijt overigens).
+3/-0

6 maanden geleden
Zonder de jong teams zou de KKD uit 16 teams bestaan.Dat scheelt weer de inkomsten uit 4 thuiswedstrijden.Geen enkele club uit de 2e divisie uitgezonderd de jong teams wil promoveren naar de KKD.Mossou benoemd alleen de nadelen van de jong teams in de KKD zonder oog te hebben voor de voordelen.De regels wat betreft jong teams zijn voor het seizoen afgesproken dus wat dat betreft zit Bosz wel mis.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Boss zit niet mis want hij zegt toch niet dat hij morgen veranderd wil hebben? Hij respecteert heus de regels wel dit seizoen maar toch vervelend dat hij dus geen team heeft waarin oudere spelers even ritme op kunnen doen. Oplossing lijkt me simpel, gewoon als Bosz een goede speler uit PSV 1 ritme wil laten opdoen, mag de tegenstander ook een speler uit PSV 1 kiezen
+1/-0

6 maanden geleden
Vreten ze in die kkd ook niet uit de ruif die betaald voetbal heet? Nederland staat inmiddels best hoog op de Europese ladder, en de clubs die dat hebben 'geregeld' hebben (op feijenooit na) jong-teams rondlopen. Wellicht als er geen jong-teams waren geweest had Nederland lager op die ranglijst gestaan dus minder inkomsten dus..... Wie zal het zeggen. Maar het is weer hetzelfde liedje : het gaat goed in Eindhoven dus het journalistengilde gaat weer spijkers zoeken op laag water. Same ol', same ol'.
+1/-0

reactie verwijderd

6 maanden geleden
Het probleem wat Bozs hier aangeeft is precies was ik 20 jaar geleden al zei ;).
Om van het 2de jong teams te maken, kom je in dit soort situaties terecht. Sowieso raar waarom iemand van 34 niet in he "2de" mag voetballen om fit te blijven of te worden.
95% van de spelers in de jong teams hebben 0 toekomst bij PSV of Ajax en vloeien als ze geluk hebben af naar Heracles of VVV.
4% heeft de stap nodig, en 1% de echte talenten slaan de Jong teams over.

Een grote wassen neus dus.

Daarbij heeft dus de KKD wel de jong teams nodig, dus zeuren over competitie vervalsing is ook een beetje hypocriet.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage