Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Nassoh kiest voor Marokko

14 november 2023 18:34
Foto: Pro Shots

Mohamed Nassoh kiest voor Marokko; image source: Pro Shots

De Eindhovense PSV-middenvelder Mohamed Nassoh is opgeroepen voor het Marokkaans beloftenelftal door coach Issame Charaï. De ploeg speelt de komende week in Spanje tegen Denemarken en de Verenigde Staten. De jonge Nassoh kwam in 2020 naar PSV en scoorde recent nog voor Jong PSV tegen Dordrecht.




Tags

nassoh marokko beloftenelftal charai denemarken dordrecht issame jong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Goed geïntegreerd in Nederland... Echt zijn thuis.
+9/-5

 
6 maanden geleden
Kan natuurlijk ook zo zijn dat wij door ons gedrag (een generatie Nederlanders met Marokkaanse roots) het gevoel gegeven hebben dat dit niet hun thuis is. Een oordeel is makkelijker geveld dan een goed gesprek gevoerd.
+5/-3

 
6 maanden geleden
Dus de Nederlanders krijgen de schuld ?
+3/-4

 
6 maanden geleden
Volgens mij schrijf ik dat niet. Ik probeer alleen duidelijk te maken dat je voorzichtig moet zijn met een oordeel zonder dat je iemand gesproken heb. Overigens is deze jongen gewoon Nederlander en geboren in Eindhoven.
+7/-1

 
6 maanden geleden
Hoeveel pak-em-beet in Canada geboren Nederlanders denk jij dat voor Nederland zouden kiezen in de sport? Sterker nog, ze integreren en spreken nauwelijks nog de taal als ze 20 zijn. En dat is nou het verschil.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Wat is nou het probleem? Nassoh komt tekort voor een plek in (Jong) Oranje. Maar omdat hij door zijn Marokkaanse roots de mogelijkheid heeft om voor Marokko uit te komen mag hij dat niet doen omdat hij in Nederland is geboren?

Telt dat dan ook voor alle Antiliaanse spelers die nu in Oranje spelen? Moeten die dan voor Aruba of Curacao gaan spelen als ze daar zijn geboren? Of is het juist een probleem als ze in Nederland zijn opgegroeid, maar vervolgens wel voor Aruba of Curacao willen spelen?

Of is het alleen maar een probleem als het om Turken en Marokkanen gaat?
+3/-1

 
6 maanden geleden
Het Iers elftal was tientallen jaren opgebouwd uit Engelse voetballers met Ierse roots. Jordi Cruyff is geboren en getogen in Spanje, maar koos voor Oranje. Ben je dus ook van mening dat hij slecht geïntegreerd is in Spanje en dat al die Engelse voetballers slecht geïntegreerd zijn in Engeland? Misschien even nadenken voor je zo'n bericht plaatst.
+2/-1

6 maanden geleden
Geen vertrouwen om in aanmerking te komen voor een plekje in de basis in eigen land.
+3/-0

6 maanden geleden
Ik denk dat de gemeenschap waarin zo'n jongen zich begeeft ook belangrijk is. Hoe wordt je gewaardeerd door anderen en welke invloed heeft het geloof van zo'n jongen.
Natuurlijk is het jammer dat hij voor het Marokkaanse elftal kiest, al is dit voor het beloftenelftal. Is hij al eens opgeroepen voor jong Oranje? Nee, hij heeft wel 2x voor oranje onder 19 gespeeld. Kennelijk zijn er andere spelers die verder zijn in hun ontwikkeling op 20jarige leeftijd (bijna 21 in januari) en in ieder geval wekelijks in de basis staan bij eredivisie clubs.
Iedere voetballer heeft de droom om voor het nationale elftal uit te komen. Wanneer je dan kan kiezen (of je wordt opgeroepen voor een land) dan komt een droom uit. Wie gaat zijn droom niet achterna.
+4/-0

6 maanden geleden
Gewoon eieren voor zijn geld gekozen, mag toch?
+4/-0

6 maanden geleden
Hier moeten ze echt iets aan doen. Dat hij voor Marokko kiest moet hij zelf weten, maar alvorens het hele Nederlandse jeugdelftal doorlopen is natuurlijk niet wenselijk voor Nederland. In plaats van hem kan je dan beter iemand inzetten die wel voor Nederland wilt spelen na de jeugd.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Of het andere land een opleidingsvergoeding laten betalen aan de KNVB. Maar och, die zwemmen ook in het geld dus waar maken wij ons eigenlijk druk om. Goed dat hij in een etalage komt, waar dan ook. Zal alleen maar zijn marktwaarde opvijzelen en daar wordt PSV nooit slechter van.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dit is ook geen geld kwestie toch? Ik vind het persoonlijk leuk als het NL elftal het leuk doet op een WK of EK.
Het helpt dan als je betere spelers hebt die de jeugd van het Nederlands elftal ook hebben doorlopen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb afgelopen WK genoten van de Nederlandse spelers die voor Marokko speelden. Ik was plots, juist door hen, een supporter van Marokko, naast NL uiteraard.
+1/-0

6 maanden geleden
Mooie sierlijke speler dit. Nu wellicht nog niet goed genoeg voor PSV1 en dus ook niet voor Oranje, maar het lijkt me een speler die uiteindelijk wel dat niveau kan halen.
+1/-0

6 maanden geleden
Heeft Saibari ook gedaan en daar zijn we ook niet slechter van geworden.
+2/-0

6 maanden geleden
Is dit alles niet gewoon op te lossen door de eerste uitnodiging voor een vertegenwoordigend (jeugd)elftal meteen bindend te laten zijn? Ongeacht de nationaliteit en leeftijd. Voel je je nog niet rijp voor een keuze, dan bedank je, maar levert de betreffende bond ook geen bijdrage aan het opleiden voor een andere bond. Iedereen tevreden toch?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte