Invalbeurt voor Vogel na allergie-aanval; 20 minuten voor Rommedahl

7 juni 2003 22:02

Johann Vogel viel vanavond in het duel van Zwitserland 20 minuten voor tijd toch nog in, nadat hij de nacht noodgedwongen in het ziekenhuis door had moeten brengen door een allergie-aanval. Zwitserland stond bij rust met 2-0 voor, maar zag Rusland na rust tot 2-2 terugkomen. Direct na de 2-2 besloot de Zwitserse bondscoach Vogel alsnog in te brengen. Het bleef vervolgens bij de 2-2 in het kwalificatieduel voor het Europees Kampioenschap.

Denemarken heeft vanavond in Kopenhagen Noorwegen met 1-0 verslagen. Die stand kwam al na vijf minuten op het bord via een doelpunt van voormalig Ajacied Jesper Gronkjaer. Dennis Rommedahl stond voor het eerst sinds het aantreden van bondscoach Morten Olsen, sinds 32 duels, niet in de basis. 20 minuten voor tijd mocht hij wel invallen tegen de Noren. Kasper Bogelund bleef op de bank.