Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Twente 24 al wedstrijden ongeslagen in Enschede

25 november 2023 09:42

PSV was ooit tussen 1983 en 1989 93 duels lang ongeslagen in thuisduels. Momenteel is FC Twente de koploper in dit opzicht. Geen enkele club uit de top 6 Europese competities komt in de buurt van de huidige reeks van 24 van FC Twente. PSV staat op deze virtuele lijst overigens gedeeld derde samen met Atlético Madrid op 17. Nummer twee is Liverpool met 18.

NU+ brengt een aardig artikel en analyseert waarom de Grolsch Veste zo'n lastig te nemen horde is voor zoveel clubs. "De tukker voelt zich altijd wat neerbuigend bekeken door het westen. Maar De Veste is de plek waar tukkers zich sterk voelen. Misschien kunnen we daardoor net iets harder schreeuwen dan anderen. Al helpt het dat wij gemiddeld per supporter het meeste bier drinken", wordt opgetekend uit de mond van Lucas Fransen, voorzitter van de grootste supportersvereniging van FC Twente.

De Telegraaf brengt een interview achter de betaalmuur met Twente-aanvoerder Robin Pröpper. Pröpper vindt dat zijn club zich realistischerwijs dit seizoen moet richten op de derde plek achter PSV en Feyenoord, maar wil uiteraard na Ajax en Feyenoord zaterdag ook PSV verslaan in Enschede. De aanvoerder van FC Twente kijkt vooral uit naar de duels met PSV-spits Luuk de Jong: "Luuk is een kwalitatief geweldig goede speler, zeker voor de Eredivisie. Hij is fysiek zo sterk. Je moet er echt bovenop zitten en fysiek de strijd met hem aangaan, want hij kan enorm goed koppen en werkt ook nog eens keihard. Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Dat worden leuke duels die we gaan uitvechten".




Discussieer mee op de forums


Tags

twente enschede feyenoord veste atletico bier eredivisie grolsch jong kwalitatief liverpool lucas madrid mond neerbuigend realistischerwijs supportersvereniging telegraaf uitvechten uitzonderlijke westen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage