[CL] Sevilla pakt twee rode kaarten in generale

26 november 2023 20:53

[CL] Sevilla pakt twee rode kaarten in generale; image source: Pro Shots

Aankomend Champions League tegenstander Sevilla heeft in tegenstelling tot PSV geen goede generale gehad voor de wedstrijd van woensdag. Uit bij Real Sociedad werd met 2-1 verloren. Vlak voor tijd kreeg Sergio Ramos een rode kaart voor een waanzinnige tackle. Jesús Navas mocht vervolgens ook inrukken voor praten.

Voor Sevilla was het sowieso een frustrerende avond, omdat het na 3 minuten al achter de feiten aan liep na een eigen doelpunt van Dmitrovic. Halverwege de eerste helft verdubbelde Sadiq van Sociedad de voorsprong. Pas in de tweede helft kon En-Nesyri de aansluitingstreffer maken, maar verder kwam Sevilla niet meer.

Sevilla staat nu 15e op de ranglijst in de eigen competitie.

sevilla generale sociedad dmitrovic inrukken navas nesyri ramos sadiq sergio

6 maanden geleden
Waar hebben we die tackel eerder gezien?
Ik zie die malloot er woensdag ook goed voor aan om er een van ons uit de wedstrijd te trappen.
+1/-0

Dat zegt me echt helemaal niets. Sterker nog, ik heb er een beetje schrik voor.
+2/-0

Hebben we woensdag toch helemaal niets aan?
+2/-0

Hebben we voor woensdag inderdaad niks aan. Woensdag wordt gewoon een hele lastige wedstrijd. Real Sociedad staat net onder de topploegen in de Primera Division. En die winnen thuis maar ternauwernood van Sevilla. En wij moeten ook nog eens uit.
+2/-0

Hadden ze die rode kaarten maar bewaard voor woensdag.
+1/-0

Laat maar komen
Heroe Hirving Hierro Lozano zet ze te kak.
+1/-0

Vorig jaar stond Sevilla zowat onderaan toen we tegen ze moesten. In een wedstrijd waarin we onszelf misschien zelfs de betere ploeg waanden, verloren we met 3-0 en was het een gelopen koers voor de return (die toch nog 1 minuut spannend werd). Sevilla won een paar maanden later voor de zoveelste keer de Europa League.

Oftewel: tegen dit soort ploegen zegt het helemaal niks hoe ze draaien of hoe de laatste wedstrijd verliep. In Eindhoven waren we, voetballend, zeker niet de mindere ploeg. Toch was het puntje wat we daar haalden gezien de belangrijkste momenten in de tweede helft een écht winstpunt.

Woensdag begint het natuurlijk wederom met 0-0, en er staat mijns inziens wel een ander PSV dan vorig jaar. Toch heeft Sevilla meer dan voldoende kwaliteit en routine om de punten in eigen huis te houden. Hopelijk kunnen wij een topprestatie leveren en nemen we 1 of 3 punten mee naar Eindhoven!
+1/-0

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage